Teamleden

Deze WaterLeiders bedenken en realiseren impact voor de stad

In onze stad proberen veel organisaties bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën en producten. Als een van hen ben ik altijd betrokken bij zowel zakelijke als sociale evenementen. Almin Zolotic is de oprichter van City Shower. 
Op mijn zoektocht naar douchewater kwam ik Tijs van Ruth tegen en uit het gesprek realiseerden we ons al snel dat we dezelfde waarden delen: de wens om de leefomstandigheden in Rotterdam te verbeteren, een pragmatische aanpak en een visie op een groenere en blauwe toekomst in de wereld. Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van ICT en automatisering vonden al snel een plek in het team van WaterLeider. Vanaf dat moment steunen we elkaar in onze ambities.
Almin Zolotic – Rotterdam
founder City Shower
Bouzian Ziani – Rotterdam
Tonaansluiter
"Al voordat Het Regent Tonnen begon was ik als vrijwilliger actief bij de muziekstudio naast Het Wijkpaleis, via daar kwam ik in aanraking met het initiatief waarbij in eerste instantie tonnen en geveltuinen werden geregeld in mijn eigen buurt, Rotterdam Middelland. Met plezier ben ik meegegaan naar het project waarbij de watertonnen in de hele stad worden gebracht en aangesloten. En wat het leukste is, ik leer nieuwe mensen ook hoe het aansluiten werkt."
"Ik wordt er gelukkig van om praktisch én theoretisch bezig te zijn met het verduurzamen van mijn omgeving. In 2050 wonen volgens de VN twee op de drie mensen in een stad. We zullen creatieve oplossingen nodig hebben om ervoor te zorgen dat die stad voor iedereen een leefbaar ecosysteem is. Door samen te ontdekken, te proberen, en te leren komen we daar steeds een stapje dichter bij. Hoe brengen we natuur, water en duurzame energie samen? Als natuurkundige denk ik daar graag over na, en als Rotterdammer steek ik de handen uit de mouwen en ga ik onder het nadenken vast aan de slag."
Emma Gerritse – Rotterdam – LinkedIn
bedenker beter waterbeheer – Tonaansluiter
Rotterdam


Hiska van Onselder – Rotterdam Co-founder backoffice 
"Vanaf de eerste dag ben ik nauw betrokken bij WaterLeider door alles wat voor een regulier bedrijf ook nodig zou zijn te regelen. Ik sta vierkant achter de idealen en de manier waarop we doelen gaan bereiken, maar we leven (helaas) nog in een systeem waarbij zakelijk denken en handelen onontbeerlijk is. Mijn kracht is om ervoor te zorgen dat projecten soepel door kunnen gaan met mijn support in de dagelijkse administratie en communicatie. Natuurlijk denk en beslis ik net als de rest mee over de inhoud, maar dan graag vanachter de schermen."
"Ik ben Laura. Na omzwervingen in Amsterdam, Rotterdam en Portugal woon ik nu met mijn gezin weer in mijn geboortestad Haarlem.
In Haarlem, één van de meest versteende steden van NL, zet ik mij in voor meer klimaatadaptatie. Ik doe dit door vergroeningsacties en bewustwording rondom regenwateropvang. Dat doe ik o.a. door het geven van workshops TonTuin maken. Het vergroenen van schoolpleinen en het beplanten van boomspiegels. Dit jaar haalde ik het boomspiegelfeest naar Haarlem en enthousiasmeer ik mensen de straat te vergroenen. Mijn hobby is tegelwippen en werken in mijn moestuinbak in de voortuin.  Ik wordt enthousiast van hergebruik en vind vaak de mooiste spullen op straat. Als projectmanager in de creatieve sector houd ik van het oplossen van problemen met creatieve oplossingen. Ik werk graag samen met ontwerpers en andere creatieven. Momenteel doe ik dat bij De Stookkamer."
Laura Schön – Haarlem – Instagram
Workshop organisator
vergroener
tegelwipper

Marijn van Rossum – De Bilt
Specialist groenblauwe combinaties
"Als kweker van groene daken ben ik overtuigd van de missie van Waterleider en de niet lullen maar poetsen mentaliteit. Mooi om te zien hoe een idee een heuse beweging wordt. Op naar de groenblauwe stad!"
"Ik ben onder andere vrijwilliger bij GroenNoord, DoorDeWijks, Herenboer hbvlinderstrik, DijkWacht HHSenK, Milieucoach van het R-'dams Milieucentrum en actief als adviseur content Social Media en Teamondersteuner, bij WaterLeider. Voor / Bij Waterleider ben ik momenteel, meestal actief, via / vanaf /achter, de monitorschermen, als "mede-moderator van één van de Social Media kanalen  / Facebook en ik maak ook foto's voor deze digitale kanalen en de website."
Remco Kroeze – Rotterdam
Redacteur facebook
fotograaf
adviseur netwerk en social media
Rick Timmer – Rotterdam 
Coördinator TonTuin Charlois
facebook
website
"In januari 2021 kwam ik via de in april overleden gebiedscommissielid Ronald Tol in contact met het project TonTuin Charlois. Het is een regenton met een plantenbak erop waarbij de planten via een lont van hun eigen voorraad drinken. Tol wilde een betaalbare versie van deze krat in het gebied Charlois. Er zijn er 250 gemaakt die verspreid worden onder de bewoners van Charlois. Helaas is dit mooie project door zijn plotseling overleiden een paar maanden stil komen te liggen. Dat ging mij aan het hart, en ik heb daarom besloten dit project als een soort eerbetoon aan Ronald Tol voort te zetten en af te gaan maken. Inmiddels is het project nu goed op gang gekomen. Ik heb een nieuwe Facebookpagina en website gemaakt voor het project. Per week krijgen we nu zo`n 15 aanvragen binnen voor een TonTuintje."
"Mijn interesse ligt in het stimuleren van zowel overheden, bedrijven en particulieren om beheersgebied of eigen tuin klimaat adaptief en waterrobuust in te richten.  Daarbij vind ik het belangrijk dat we samenwerken, binnen Waterleider wordt er ook zo gedacht."
Romy Rotteveel – Vlaardingen
Aanjager Het Regent Tonnen Vlaardingen
Student Watermanagement
Stagiair Ruimtelijke Adaptatie WSHD Oud stagiair WaterLeider
LinkedIn
Thomas Leliman – Rotterdam
Tonaansluiter
Vrije uitloop vrijwilliger
Oplossingen-voor-alles-bedenker
"Als vrije uitloop vrijwilliger ben ik vaak in de weer om mens, dier, milieu de natuur een handje toe te steken. Bij de waterleiders kom ik in contact met zo veel interessante mensen met zo veel verschillende mooie tuinen en soms hele mooie huizen. Mijn motto is gaat niet bestaat niet
Buiten de waterleiders doe ik samen met buurtgenoten plastic vissen. Help ik met de buurt fietswrak vrij te houden en ben ik container adoptant. Ik vang gewonde en vermoeide dieren op, help de buurt met reparatie van alles en nog wat en er is niks te gek. Als komofiel kom ik veel bruikbare spullen tegen."
"Als bedenker van een concept voelt het als een compliment dat we nu als team de doelen en missies van WaterLeider verder kunnen helpen met mensen uit de stad voor de stad.
Ik begon alleen, met een experiment op mijn eigen keukendak. Ging via Middelland stadsbreed en nu van regio naar landelijk met loute gedreven mensen."
Tijs van Ruth – Rotterdam
Founder
LinkedIn
Foto: Arnoud Verheij

Elsbeth Hamsberg Projectmanagement
Ibrahim Kadouri
Allround technisch medewerker
Josee van Linschoten
Wijk Energie Werkt
Lauranne Cox
Ontwerper
Maurice Bulsing – Rotterdam
Tonaansluiter
legger groen dak
Seimen Stroek – Hellevoetsluis
Innovator
transport horizontaal en vertikaal
Sofie Schrover– Rotterdam
Projectleider duurzaam Capelle a/d IJssel
Klimaatgesprekken


Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn
Instagram