Teamleden

Deze teamleden (Waterleiders) bedenken en realiseren impact voor de stad. Dat doe je samen, want alleen ga je snel, maar kom je niet zo ver. Samen maken we draagvlak voor elkaar en enthousiasmeren we de ander om meer mensen te betrekken bij onze (groen)blauwe missie.

Missie
De teamleden zijn actief met workshops op het gebied van water en regenwater. Van het aansluiten van een regenton tot een waterbaan voor kinderen. We werken veel met restmaterialen, circulair dus.
We delen Informatie en kennis over: afkoppelen, bufferen, bodembeheer en meer. Heb je ook iets om te delen? Geef het door en we plaatsen het op onze kennispagina’s.

Inspireren en motiveren
En verder willen we vooral jou motiveren door middel van: lezing, inspiratiesessie, en deelname hackatons. Plus maatwerk ontwerpen van zowel creatieve als praktische installaties voor waterbeheer en circulaire waterobjecten.

Teamleden
Rick Timmer een van de teamleden
DIY inspiratie en tips
WaterLeider Tips

Huidige teamleden

Addi Vona

“Bij meneer van houten -de timmerwerkplaats van Pameijer- maken we veel dingen voor WaterLeider. Sinds kort help ik als vrijwilliger ook bij het aansluiten van regentonnen en leer ik een TonTuin maken. Daardoor krijg ik meer ervaring en is het leuk om wat ik geleerd heb weer bij meneer van Houten toe te passen. ”

Teamleden WaterLeider Addi Vona

Aimane Ben Salah

Almin Zolotic

“Op mijn zoektocht naar douchewater kwam ik Tijs van Ruth tegen en uit het gesprek realiseerden we ons al snel dat we dezelfde waarden delen: de wens om de leefomstandigheden in Rotterdam te verbeteren, een pragmatische aanpak en een visie op een groenere en blauwe toekomst in de wereld. Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van ICT en automatisering vonden al snel een plek in het team van WaterLeider. Vanaf dat moment steunen we elkaar in onze ambities.”

Teamleden WaterLeider Almin Zolotic

Ari Kwakernaat

“Natuurlijk maak ik me druk om dingen die niet goed gaan in de wereld. We mogen wel wat zuiniger omgaan met de aarde waarop we leven. Maar liever zorg ik er zelf voor dat ik voor mezelf actief een bijdrage lever. Daarom geef ik graag de workshop Waterbaan waarbij kinderen op een niet belerende manier leren omgaan met water, (hergebruikte) materialen en leren samenwerken.”

Teamleden WaterLeider Ari Kwakernaat

Bouzian

“Voordat Het Regent Tonnen begon was ik als vrijwilliger actief bij de muziekstudio naast Het Wijkpaleis. Via daar kwam ik in aanraking met het initiatief waarbij in eerste instantie tonnen en geveltuinen werden geregeld in mijn eigen buurt, Rotterdam Middelland. Met plezier ben ik meegegaan naar het project waarbij de watertonnen in de hele stad worden gebracht en aangesloten. En wat het leukste is, ik leer nieuwe mensen ook hoe het aansluiten werkt.”

Elsbeth Hamberg

Elsbeth is de drijvende kracht achter Het Regent Tonnen en is daarnaast betrokken bij het meedenken en bepalen van de te nemen koers. Een teamlid op inhoud die ook goed weet hoe ze alle idealen in praktische banen kan leiden door te organiseren, plannen en vooral alle teamleden betrokken en gemotiveerd te houden.

Emma van Dam

Via Struikroven kwam ik voor het eerst in contact met WaterLeider en toen ik hoorde wat het aansluiten inhoud leek dat me ontzettend leuk om te gaan doen. Ik ga graag met mijn gereedschap in de bakfiets op weg naar mensen die een regenton aangesloten willen hebben. Het is altijd een leuke puzzel om een regenton aan te sluiten.

WaterLeider teamleden Emma van Dam
Teamlid Emma van Dam

Hannelore van Koeveringe

Workshop TonTuin Hannelore van Koeveringe

Hiska van Onselder

“Vanaf de eerste dag ben ik nauw betrokken bij WaterLeider door alles wat voor een regulier bedrijf ook nodig zou zijn te regelen. Ik sta vierkant achter de idealen en de manier waarop we doelen gaan bereiken, maar we leven (helaas) nog in een systeem waarbij zakelijk denken en handelen onontbeerlijk is. Mijn kracht is om ervoor te zorgen dat projecten soepel door kunnen gaan met mijn support in de dagelijkse administratie en communicatie. Natuurlijk denk en beslis ik net als de rest mee over de inhoud, maar dan graag vanachter de schermen.”

Karsten de Pauw

“Sinds ik afgestudeerd ben van de opleiding watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam was ik naast mijn verdere studies, nu aan de Universiteit Utrecht, op zoek naar een bijbaantje dat vakinhoudelijk in lijn was met wat ik allemaal geleerd had. Dat gaat van klimaat adaptieve maatregelen bedenken tot plannen opstellen in verband met de waterkwaliteit. Bij WaterLeider heb ik die afwisseling gevonden dankzij een heleboel projecten die elkaar voortdurend afwisselen. Naast mijn brein aan het werk te zetten is het ook leuk dat je bij WaterLeider ook zelf de handen uit de mouwen steekt voor een stap richting een meer leefbare leefomgeving.”

WaterLeider teamlid Karsten de Pauw

Katja Jordanova

Katja Jordanova

Kirsten Kramer

WaterLeider Kirsten Kramer

Laura Schön

“Ik ben Laura. Na omzwervingen in Amsterdam, Rotterdam en Portugal woon ik nu met mijn gezin weer in mijn geboortestad Haarlem. In Haarlem, één van de meest versteende steden van NL, zet ik mij in voor meer klimaatadaptatie. Ik doe dit door vergroeningsacties en bewustwording rondom regenwateropvang. Dat doe ik o.a. door het geven van workshops TonTuin maken. Het vergroenen van schoolpleinen en het beplanten van boomspiegels. Dit jaar haalde ik het boomspiegelfeest naar Haarlem en enthousiasmeer ik mensen de straat te vergroenen. Mijn hobby is tegelwippen en werken in mijn moestuinbak in de voortuin.  Ik wordt enthousiast van hergebruik en vind vaak de mooiste spullen op straat. Als projectmanager in de creatieve sector houd ik van het oplossen van problemen met creatieve oplossingen. Ik werk graag samen met ontwerpers en andere creatieven. Momenteel doe ik dat bij De Stookkamer.”
Op dit moment is Laura Schön ook aan het werk voor NME Haarlem en sinds kort actief teamlid voor Stroomelementen.

WaterLeider Laura Schön
Workshop TonTuin Haarlem met teamlid Laura

Laura van der Weegen

Lauranne Cox

“Samen met Laura van Intu Itsi hebben we het logo van WaterLeider ontworpen en al het grafische werk voor Het Regent Tonnen. Ik ben zowel als opdrachtnemer en als vrijwilliger betrokken bij het team. Ik ben blij dat ik vanuit eigen expertise een bijdrage kan leveren aan een fijnere stad voor mens, plant en dier!”

Lauranne Cox

Marijn van Rossum

“Als kweker van groene daken ben ik overtuigd van de missie van Waterleider en de niet lullen maar poetsen mentaliteit. Mooi om te zien hoe een idee een heuse beweging wordt. Op naar de groenblauwe stad!”

Teamleden WaterLeider Marijn van Rossum

Mathijs Malkus

“Matthijs Malkus (29) bedacht begin 2022 de Plantaarnpaal, een plantenbak die om een lantaarnpaal heen gezet kan worden. Vanuit de plantaarnpaal groeien planten langs een klimrek omhoog, waarbij de ze hele lantaarnpaal vergroenen en vervrolijken. Meer groen, minder staal. Meer biodiversiteit, minder luchtvervuiling! De Plantaarnpaal biedt de mogelijkheid om een aantal liters hemelwater op te vangen en tegelijkertijd de paal zelf af te koelen. Met de hulp van WaterLeider wist Matthijs zijn idee te lanceren op de Watermarkt van het Noordereiland, en sinds februari 2023 staat een hele straat vol met Plantaarnpalen. In het dagelijks leven is hij projectmanager op de Erasmus Universiteit en houdt hij van zwemmen, maar stiekem heeft hij de droom om met zijn Plantaarnpalen heel Nederland groen licht te geven.“

Teamleden Mathijs Malkus
Teamlid Mathijs Plantaarnpaal

Remco Kroeze

“Ik ben onder andere vrijwilliger bij GroenNoord, DoorDeWijks, Herenboer hbvlinderstrik, DijkWacht HHSenK, Milieucoach van het R-‘dams Milieucentrum en actief als adviseur content Social Media en Teamondersteuner, bij WaterLeider. Voor / Bij Waterleider ben ik momenteel, meestal actief, via / vanaf /achter, de monitorschermen, als “mede-moderator van één van de Social Media kanalen / Facebook en ik maak ook foto’s voor deze digitale kanalen en de website.”

Thijs Boers

Tijs van Ruth

Tijs van Ruth “Als bedenker van een concept voelt het als een compliment dat we nu als team de doelen en missies van WaterLeider verder kunnen helpen met mensen uit de stad voor de stad. Ik begon alleen, met een experiment op mijn eigen keukendak. Ging via Middelland stadsbreed en nu van regio naar landelijk met louter impact gedreven mensen.”

Tijs laat het team wat meer los zodat iedereen op eigen inhoud en regio impact kan maken. Zelf focust hij meer op waar zijn hart ligt: ontwerp en innovatie en ruimt daarnaast graag tijd in voor lezingen en workshops.

Tijs@waterleider.nl – 0641954478
LinkedIn
Watereducatie

LEES>> Opiniërende blogs – Persoonlijke en op eigen titel over duurzaamheid, Kafkiaans, omdenken en water.

Tijs van Ruth WaterLeider

Voormalige leden

En dan hebben we nog teamleden die gestopt zijn. Vanwege een drukke baan of een eigen initiatief zijn gestart. Uit het oog maar zeker niet uit het hart. We laten ze graag nog gelinkt aan de WaterLeider beweging.

Emma Gerritse – Professor plons met het groenste hart
Ibrahim Kaddouri – multiman en teambinder
Josee van Linschoten – geeft energie
Rick Timmer – de grote man achter TonTuin CHarlois
Romy Rotteveel – Stagiaire die koos voor een carriere
Seimen Stroek – mede uitvinder en vrijdenker
Sofie Schrover – adviseur en wijkaanhager
Thomas Leliman . uitvinder en kindervriend bij workshops

WaterLeider worden?

WaterLeider
De landelijke beweging met Rotterdamse roots is in veel steden aanwezig met een workshop, een advies, een regenton of vergroeningsactie. Het netwerk van WaterLeiders is redelijk ongedwongen, maar wel gedreven. De impact gedreven organisatie is altijd op zoek naar WaterLeiders die in eigen stad het bewustzijn willen vergroten voor: #water #stadsgroen en #biodiversiteit en als het even kan met een mensvriendelijke aanpak en het inzetten van circulaire materialen. Doe jij jouw stad?

Hoe wordt je een van de WaterLeider teamleden?

Je sluit je aan bij Team WaterLeider en je bepaalt zelf de mate van intensiteit waarmee je je inzet. Je betaalt geen financiële vergoeding voor je deelname.  Wel wordt verwacht dat je je on- en offline profileert als WaterLeider teamlid. Dit als onderdeel van een merknaamvergroting om zo meer impact te kunnen maken en zo meer opdrachten te genereren die weer aan elkaar gegund worden, en zo door…

>> Check hier in welke stad we al actief zijn
Is er al iemand actief? je sluit je aan bij andere WaterLeiders.
Is jouw stad er niet bij? Begin een waterige actie!

Je kunt hierdoor voor jezelf gebruik maken van de bestaande naamsbekendheid en (met trots) groot netwerk in de duurzame-, water- en groenwereld van commercieel tot overheid en NGO’s. Ook ga je horen tot een groep mensen die ieder eigen kwaliteiten heeft met overlappende interesses en vooral kennis en ervaring. We helpen elkaar in de projecten die de ander alleen of in groepsverband op projectbasis heeft lopen.

EIS – Je conformeert je aan onze missie: 

We maken we de stad beter voor mens, dier en plant. Meer groen, bewuster watergebruik en een verbeterde biodiversiteit.

Good to know:

+ We werken volgens een ecologisch verdienmodel met milieuwinst als doel, het genereren van geld is bedoeld als middel om dat doel te bereiken.

+ WaterLeider concept is niet als bij een bedrijf dus je krijgt geen garantie op een x aantal uren, maar je wordt wel benaderd als er een klantvraag is die bij je past .

+ Daarnaast hoeft niemand van elkaar een vergoeding voor het aandragen van klussen en beschikbaar stellen van de naamsbekendheid en het netwerk.

+ Los van deze opzet kun je met 1 of meerder teamleden je eigen project verder brengen waarbij je onderling afspraken maakt over verdelen van winst.

+ Als je iets maakt krijg je sowieso een plek in de WaterWinkel, die meer als etalage dan als winkel fungeert en je kan meedraaien met de overige publiciteit via print en online kanalen.

Qua naamsvermelding zet je minimaal jezelf op LinkedIn als werknemer bij WaterLeider en als teamlid op de website. Ook gebruik je het logo van WaterLeider in je uitingen

n.b. de website heeft vrijwilligers nodig om een of meer pagina’s bij te houden of zelf te maken! Ook niet teamleden die het leuk vinden kunnen hier aan meewerken

En we zijn fan van partners die dezelfde aanpak hanteren: opgestroopte mouwen en duurzaam met je klauwen bezig. Het zal je niet verbazen dat er wat overlap en gezonde kruisbestuiving is tussen de teamleden en: Struikroven en Guerrilla Gardeners.