Teamleden

Deze WaterLeiders bedenken en realiseren impact voor de stad

Almin Zolotic

Ari Kwakernaat

Bouzian Ziani

Elsbeth Hamberg

Emma Gerritse

Emma van Dam

Hannelore van Koeveringe

Hiska van Onselder

Josee van Linschoten

Karsten de Pauw

Katja Jordanova

Laura Schön

Lauranne Cox

Marijn van Rossum

Mathijs Malkus

Nathalie van Galen

Remco Kroeze

Rick Timmer

Romy Rotteveel

Seimen Stroek

Sofie Schrover

Thijs Boers

Tijs van Ruth

Thomas Leliman

Yara Hidskes


Ibrahim Kaddouri – Allround technisch medewerker

Karsten De Pauw

Karsten De Pauw

“Sinds ik afgestudeerd ben van de opleiding watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam was ik naast mijn verdere studies, nu aan de Universiteit Utrecht, op zoek naar een bijbaantje dat vakinhoudelijk in lijn was met wat ik allemaal geleerd had. Dat gaat van klimaat adaptieve maatregelen bedenken tot plannen opstellen in verband met de waterkwaliteit. Bij WaterLeider heb ik die afwisseling gevonden dankzij een heleboel projecten die elkaar voortdurend afwisselen. Naast mijn brein aan het werk te zetten is het ook leuk dat je bij WaterLeider ook zelf de handen uit de mouwen steekt voor een stap richting een meer leefbare leefomgeving.”

Laura Schön "Ik ben Laura. Na omzwervingen in Amsterdam, Rotterdam en Portugal woon ik nu met mijn gezin weer in mijn geboortestad Haarlem.
In Haarlem, één van de meest versteende steden van NL, zet ik mij in voor meer klimaatadaptatie. Ik doe dit door vergroeningsacties en bewustwording rondom regenwateropvang. Dat doe ik o.a. door het geven van workshops TonTuin maken. Het vergroenen van schoolpleinen en het beplanten van boomspiegels. Dit jaar haalde ik het boomspiegelfeest naar Haarlem en enthousiasmeer ik mensen de straat te vergroenen. Mijn hobby is tegelwippen en werken in mijn moestuinbak in de voortuin.  Ik wordt enthousiast van hergebruik en vind vaak de mooiste spullen op straat. Als projectmanager in de creatieve sector houd ik van het oplossen van problemen met creatieve oplossingen. Ik werk graag samen met ontwerpers en andere creatieven. Momenteel doe ik dat bij De Stookkamer."
Laura Schön – Haarlem – Instagram
Workshop organisator
vergroener
tegelwipper

Marijn van Rossum – De Bilt
Specialist groenblauwe combinaties
Marijn van Rossum "Als kweker van groene daken ben ik overtuigd van de missie van Waterleider en de niet lullen maar poetsen mentaliteit. Mooi om te zien hoe een idee een heuse beweging wordt. Op naar de groenblauwe stad!"

Matthijs Malkus

Plantaarnpaal

Remco Kroeze "Ik ben onder andere vrijwilliger bij GroenNoord, DoorDeWijks, Herenboer hbvlinderstrik, DijkWacht HHSenK, Milieucoach van het R-'dams Milieucentrum en actief als adviseur content Social Media en Teamondersteuner, bij WaterLeider. Voor / Bij Waterleider ben ik momenteel, meestal actief, via / vanaf /achter, de monitorschermen, als "mede-moderator van één van de Social Media kanalen  / Facebook en ik maak ook foto's voor deze digitale kanalen en de website."
Remco Kroeze – Rotterdam
Redacteur facebook
fotograaf
adviseur netwerk en social media
Rick Timmer – Rotterdam 
Coördinator TonTuin Charlois
facebook
website
Rick Timmer "In januari 2021 kwam ik via de in april overleden gebiedscommissielid Ronald Tol in contact met het project TonTuin Charlois. Het is een regenton met een plantenbak erop waarbij de planten via een lont van hun eigen voorraad drinken. Tol wilde een betaalbare versie van deze krat in het gebied Charlois. Er zijn er 250 gemaakt die verspreid worden onder de bewoners van Charlois. Helaas is dit mooie project door zijn plotseling overleiden een paar maanden stil komen te liggen. Dat ging mij aan het hart, en ik heb daarom besloten dit project als een soort eerbetoon aan Ronald Tol voort te zetten en af te gaan maken. Inmiddels is het project nu goed op gang gekomen. Ik heb een nieuwe Facebookpagina en website gemaakt voor het project. Per week krijgen we nu zo`n 15 aanvragen binnen voor een TonTuintje."
Romy Rotteveel "Mijn interesse ligt in het stimuleren van zowel overheden, bedrijven en particulieren om beheersgebied of eigen tuin klimaat adaptief en waterrobuust in te richten.  Daarbij vind ik het belangrijk dat we samenwerken, binnen Waterleider wordt er ook zo gedacht."
Romy Rotteveel – Vlaardingen
Aanjager Het Regent Tonnen Vlaardingen
Student Watermanagement
Stagiair Ruimtelijke Adaptatie WSHD Oud stagiair WaterLeider
LinkedIn

Thijs Boers

Thomas Leliman – Rotterdam
Tonaansluiter
Vrije uitloop vrijwilliger
Oplossingen-voor-alles-bedenker
Thomas Leliman "Als vrije uitloop vrijwilliger ben ik vaak in de weer om mens, dier, milieu de natuur een handje toe te steken. Bij de waterleiders kom ik in contact met zo veel interessante mensen met zo veel verschillende mooie tuinen en soms hele mooie huizen. Mijn motto is gaat niet bestaat niet
Buiten de waterleiders doe ik samen met buurtgenoten plastic vissen. Help ik met de buurt fietswrak vrij te houden en ben ik container adoptant. Ik vang gewonde en vermoeide dieren op, help de buurt met reparatie van alles en nog wat en er is niks te gek. Als komofiel kom ik veel bruikbare spullen tegen."

Tijs van Ruth
Oprichter WaterLeider, innovator, inspirator

Yara Hidskes
Josee van Linschoten
Wijk Energie Werkt
Lauranne Cox
Ontwerper
Maurice Bulsing – Rotterdam
Tonaansluiter
legger groen dak
Seimen Stroek – Hellevoetsluis
Innovator
transport horizontaal en vertikaal
Sofie Schrover– Rotterdam
Projectleider duurzaam Capelle a/d IJssel
Klimaatgesprekken