TonTuin

Foto: Romy Rotteveel
In de stad is vaak weinig plek. Kleine tuinen, slechts een balkon of helemaal niets behalve een stoep voor je deur. Wil je toch tuinieren en water opvangen dan kan dat met TonTuin. 

Met deze circulaire gecombineerde regenton en plantenbak gaan we de hoogte in. Een tuintje op een ton, ideaal voor op je balkon, in je kleine tuin of bij je geveltuin. Overal in te passen op een oppervlakte van 60 bij 60 cm, vier stoeptegels is genoeg. Kopen?
€125,00 via tijs@waterleider.nl

€185,00 inclusief aansluiten en transport via hetregenttonnen.nl (alleen in Rotterdam)


Extra's
* Er is geen regenpijp nodig! Het water dat in het tuintje valt, komt gefilterd in het onderste deel. Heb je een mooi voorraadje kostbaar regenwater. Heb je gelijk antwoord op de vraag: Kun je een regenton gebruiken zonder regenpijp?
* Via een lont staat het plantdeel in verbinding met het water, de plantjes in je TonTuin hoe je nooit water te geven, ze drinken de eerste drie jaar zelf als ze dorst hebben. Daarna zijn ze volgroeid en kunnen ze langere droogtes aan.
* Hij bestaat voor 90% uit hergebruikt materiaal. Upcycle!
* Het plantdeel heeft een samenstelling van lavagrid en organische compost. De plantjes doe je zelf. Plug and play.

Makers TonTuin
Zelf doen?
Ja graag, elke nieuwe ton en meer planten is milieuwinst. Laat je inspireren door ons voorbeeld. Kopiëren voor duurzaamheid is ook prima. Wij zijn weer geïnspireerd door Dave Hakkens die zijn vindingen deelt.

Twee voorwaarden, 1 wens
* Het gebruiken van onze concepten voor eigen gebruik mag, niet voor commerciële doeleinden of greenwashing.
* Gebruik je het WaterLeider concept of een variant daarvan, dan wel even naamsvermelding om onze community groter te maken
* We houden van weggeven zouden het leuk vinden als jij ook weggeeft. Een versnelling van de duurzame en sociale transitie kan beginnen met het "pay it forward" principe. Je geeft iets, hoeft niets terug en vraagt de ontvanger door te geven. Dat kan zijn: spullen, geld, energie, tijd en liefde
Tekening: Wouter Deen