TonTuin

In de stad is vaak weinig plek. Kleine tuinen, slechts een balkon of helemaal niets behalve een stoep voor je deur. Wil je toch tuinieren en water opvangen? Dat kan met TonTuin. Met deze circulaire gecombineerde regenton en plantenbak gaan we de hoogte in.
Een tuintje op een ton, ideaal voor op je balkon, in je kleine tuin of bij je geveltuin. Overal in te passen op een oppervlakte van 60 bij 60 cm, vier stoeptegels is genoeg.
Je kan hem kopen of zelf maken. Leren maken doe je tijdens een workshop die je boekt of bezoekt. Of helemaal zelf met onze werktekening.

Kopen? €125,00 via tijs@waterleider.nl

Maatwerk
> Andere kleuren (combi)
> Andere belettering
> Grotere oplages
> Gekoppeld met elkaar
> Gekoppeld andere buffer

Founder Tijs van Ruth

Voordelen
* Er is geen regenpijp nodig! Het water dat in het tuintje valt, komt gefilterd in het onderste deel. Heb je een mooi voorraadje kostbaar regenwater. Heb je gelijk antwoord op de vraag: Kun je een regenton gebruiken zonder regenpijp?
* Via een lont staat het plantdeel in verbinding met het water, de plantjes in je TonTuin hoef je de eerste twee jaar geen water te geven, ze drinken zelf als ze dorst hebben. Daarna zijn ze volgroeid en kunnen ze langere droogtes aan.
* Hij bestaat voor 75% uit hergebruikt materiaal. Upcycle!
* Het plantdeel heeft een samenstelling van lavagrid en organische compost. De plantjes doe je zelf. Plug and play.

Welke planten het best kunnen? Download de lijst samengesteld door NME HaarlemMet de verkoop, de workshops en buurtacties samen, maakten we bijna 1000 stuks en we zijn nog lang niet klaar! Elke ton bergt 200 liter regenwater en geeft ruimte aan 0,28m2 extra groen. Hiermee besparen we alles bij elkaar een enorme hoeveelheid drinkwater. Regenwater dat teveel is wordt bewaard en gebruikt in tijden van droogte. En fijn voor gemeentes en Waterschappen: het helpt wateroverlast voorkomen, houdt hemelwater uit het riool en het belangrijkste: het motiveert bewoners zelf aan de slag te gaan!