Het Regent Tonnen

Het Regent Tonnen

We organiseren een compleet project of ondersteunen met een workshop of organisatie advies. Hoe dan ook, met Het Regent Tonnen project zorgt ons team voor klimaatadaptatie met een regenton in elke stad!

Zoals in Rotterdam waar we begonnen: Je bestelt je regenton online, we komen hem brengen en aansluiten. Daarnaast krijg je gevraagd of ongevraagd advies over waterbeheer in je tuin. Zo heb je dus geen zorgen omdat ons aansluitteam alles weet over te maken keuzes.
Wat voor ondergrond, hoe sluit je een waterton aan, wat en meer zoals advies over een groendak of infiltratiekratten. Dat kunnen we en we weten wat we doen door de ervaring van het aansluiten van bijna 2.000 regentonnen!


Hoe sluit je een regenton aan
Bewoner krijgt tips voor het onderhoud nadat ze deze 227 liter eiken ton kreeg aangesloten.

Het Regent Tonnen

HRT Rotterdam
Actie t/m 24 december 2024
We sluiten hem voor je aan voor 60 euro en de ton voor dezelfde prijs als in de winkel. Al bijna 2,000 tonnen aangesloten!

HRT Capelle aan den IJssel
Actie t/m 24 december 2024
Hetzelfde als de Rotterdamse versie, maar met bewoners krijgen 25% extra korting op de ton en aansluitkosten!

Meer over Rotterdam

Het Regent Tonnen Rotterdam

 Het Regent Tonnen Rotterdam helpt en ontzorgt jou met je wens om een regenton aan huis te krijgen. De waterton wordt bezorgd én aangesloten door WaterLeider.In het derde jaar kunnen we zeggen dat de aanpak werkt. Na een aantal organisatorische en technische kinderziektes te hebben verholpen draaien we een compleet programma. Voor bewoners in alle delen van Rotterdam een compleet service aanbod. Online bestellen en afspraak inplannen en daarna leveren en aansluiten. Deze service verwijdert drempels als:
Geen tijd
Geen zin
Te moeilijk
Het komt er niet van
Etc.

>> Meteen bestellen

Via deze regentonnenactie motiveren en inspireren we mensen om meer klimaatadaptieve maatregelen te nemen, de ton is pas het begin is ons uitgnagspunt. Dankzij direct contact met bewoners tijdens het aansluiten komen er altijd vragen van de nieuwe ton eigenaar. Wat is afkoppelen? Kan het overtollig water niet beter in de tuin? Kan je ook de wc doorspoelen met regenwater?
Op al dit soort vragen hebben onze WaterLeiders een antwoord en verwijzen graag door. De vervolgklus hoeven we niet zelf, omdat het doel is om te inspireren en motiveren.

Bovenstaand klinkt allemaal heel makkelijk, maar dat kan alleen dankzij bijdrages van Rotterdams WeerWoord, Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Delfland.

>> Meer weten

Afgerond

Het Regent Tonnen is het project waarbij je online een regenton uitzoekt en door ons laat bezorgen en aansluiten
Het Regent Tonnen

Bewonersvereniging Stampioenstraat
Maart 2024

Woonstad Overschie
januari 2023 t/m 31 maart 2024

Het Regent Tonnen Utrecht
2023 i.s.m. Gemeente en Steck
Advies afgegeven

Het Regent Tonnen Vreewijk
2022 i.s.m. Rotterdams WeerWoord
Workshop en overdracht lokaal team

SKAR Rotterdam Noord
2022 i.s.m. Cooperatie Ondergrond
Workshop en overdracht vrijwilligers


In voorbereiding

Advies afgegeven – Het Regent Tonnen Amsterdam West
Advies afgegeven – Het Regent Tonnen Haarlem

Organiseer je eigen regentonnenactie

HRT in jouw stad?
Deze acte is een-op-een te kopiëren naar elke wijk of stad. Ben jij die aanjager die zin heeft om het op touw te zetten en je eigen stad versneld klimaatadaptief te maken? >> neem even contact op en we helpen je graag verder!

Naam gebruikt door…


Het Regent Tonnen Utrecht
Het Regent Tonnen Doetinchem
Het Regent Tonnen Noordenveld
Het Regent Tonnen Winterswijk
Het Regent Tonnen Hoorn

HRT jouw stad?

Ja, dat kan. Werk je bij de gemeente, bijvoorbeeld als adviseur klimaatadaptatie? Of ben je een bewoner die de energie heeft om de kar te trekken en meer waterberging in je stad te promoten? We dragen ons concept graag over en rekenen geen kosten voor de naam, ervaring of andere manieren om verduurzamen uit te buiten.

HRT jouw stad? Op deze pagina de uitleg en mogelijkheden als je een actie met Het Regent Tonnen wilt starten. Zo motiveer je bewoners voor een regenton. Je moet rekening houden dat voor het draaien van het project er 24 uur fte nodig voor een projectleider. Of dat nu jij als ambtenaar bent of die bewoner. En dat het gewoon veel geld kost om de boel draaiende te houden. De grootste winst die je eruit kan halen is ecologisch.

Wil je alvast kijken hoe het werkt? Doe een aanvraag (zonder verplichtingen) >> op deze pagina.

Grofweg heb je drie keuzes:
1) WaterLeider verzorgt het project van A tot Z zoals we nu in Rotterdam en Capelle aan den IJssel doen

2) Je regelt het helemaal zelf en we bieden een kosteloos adviesgesprek van 1 uur om je op weg te helpen.

3) Je kopieert het concept en maakt gebruik van bestaande structuren. Best trots zijn we om te kunnen zeggen dat er met 2 1/2 jaar ervaring de kinderziektes zijn verholpen en we de meest efficiënte aanpak hebben. Voor een indicatie van kosten en mogelijkheden zie hieronder.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW en zonder winst.

1_Workshop regenton aansluiten: €1.123,60 per stuk,
zie link voor meer info (ook seperaat af te nemen)

2_Overdrachtsdocument met procesbeschrijving, workflow: € 2.560,00 eenmalig
Alle facetten komen aanbod: werving en promotie, planning, transport, inkoop, etc.

3_ training op locatie: € 1.280,00 per dag
werken met factureringssysteem invoice ninja, Mollie, WordPress, checklisten, bestellingen etc. (1 dag is genoeg voor een overdracht)

4_Gebruik software en ondersteuning : €250,00 per kwartaal
voor administratie en betaling, gebruik serverruimte website inclusief SLA

5_ Communicatie advies en uitvoering : €80,00 per uur
voor facturatie aan bewoners via betalingssysteem gekoppeld aan de planning- en uitvoeringslijst

6_ Versturen facturen : €60,00 per uur

~No Fee voor gebruik naam Het Regent Tonnen,
~Welke vorm je ook kiest, we promoten je project op onze kanalen en via partners!
~Vermeldt WaterLeider in de interne en externe communicatie

Stadston voor Opzoomer Mee en Het Regent Tonnen
TonTuin voor Opzoomer Mee en Het Regent Tonnen
Regenton zonder regenpijp
Harcostar Big Storm voor Opzoomer Mee en Het Regent Tonnen
TonTuin 200 liter
Houten regenton 150 liter
Harcostar 227 liter

Capelle aan den IJssel

HRT Capelle aan den IJssel helpt en ontzorgt jou met je wens om een regenton aan huis te krijgen. De waterton wordt bezorgd én aangesloten door WaterLeider. In het tweede jaar kunnen we zeggen dat de aanpak werkt. Online bestellen en afspraak inplannen en daarna leveren en aansluiten. :

Capellenaren doen ook mee! De regenton service met online bestellen, leveren en aansluiten is nu ook in Capelle aan den IJssel actief! >> Bestel hier je ton

Dankzij een bijdrage van de gemeente komt er 25% korting op het normale tarief voor de waterton en het transport plus aansluiten. Dat wordt vergoed uit een subsidieregeling voor o.a. groene daken en het aanleggen van geveltuinen en verticale tuinen! De subsidie op de regenton wordt rechtstreeks aan WaterLeider vergoed en wordt met de bewoners verrekend. Je hoeft daar dus zelf niks voor te doen!
Los van de subsidie is het voor WaterLeider mogelijk om voor een lager tarief te werken dankzij bijdragen van de gemeente en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
>> Meer over de subsidieregeling van de gemeente
>> Meer over de bijdrage van HHSK Samen Waterproof

Wie organiseert Het Regent Tonnen

Een project van WaterLeider waarbij inwoners van verschillende gemeentes worden aangespoord een regenton aan te (laten) sluiten. WaterLeider ondersteunt en werkt samen met lokale partijen en helpt hiermee gemeentes en waterschappen in hun doelen voor klimaatadaptatie en burger participatie.