Yuverta bestelde 10 TonTuinen om op bij de vestigingen te zetten. De eerste is afgeleverd in Amsterdam West en vanaf september gaan de andere exemplaren naar onder andere Dordrecht en Roermond. Eerder al werkten we met Yuverta en Hollandse Delta aan de workshop Mini TonTuin. Deze educatieve doe-les is onderdeel van het reguliere lesprogramma, maar ook los te krijgen.

TonTuin is opgenomen in het aanbod van het groene zuiden, een actie waarbij bewoners met korting een regenton kunnen aanschaffen en hulp krijgen bij aansluiten. Begin juli gaf Jenifer van Dijk een Workshop TonTuin maken in dezelfde stad.

Nog meer lokale actie: huurders van Woonstad kunnen een zelf aangeschafte ton door WaterLeider laten aansluiten en de verhuurder rekent de aansluitkosten af. Dit in het kader van een rioolvervanging waardoor tuinen opgehoogd moesten worden. Bewoners krijgen meteen advies hoe een klimaatadaptieve tuin in te richten.

Twee workshops TonTuin maken op 28 juli is in het kader van de afkoelmarkt in Amsterdam Zuidoost. Teamlid Emma gaat met bewoners aan de slag die na afloop naar huis gaan met hun zelfgemaakte regenton. Deze actie is in samenwerking met Amsterdam Rainproof, Groene Hub en Rooftop Revolution.

Blijf ons volgen voor meer nieuw. Coming up: regentonactie in Amsterdam West, project Afvalfontein, project Waterstroom, workshops op locatie, groenblauwe gevel Blue City en TonTuinen op Hof van Cartesius.

Gerelateerde berichten