Water Workshop

Een water workshop van ons kan in heel veel vormen. Zoals de workshop regenton aansluiten of het maak je eigen TonTuin. Of een van de andere workshops waarbij je circulair werkt aan klimaatadaptatie. Laat je kinderen knutselen aan de eigen gieter, mini TonTuin of waterbaan.

Workshop regenton en water
Nooit te oud voor een kinderworkshop.

Onze DIY craft boek je voor je festival, leerlingen, personeel of buurtbewoners. We laten op een hands-on manier mensen kennis maken met de voor WaterLeider belangrijke thema’s die de duurzame transitie helpen versnellen: bewuster gebruik water en regenwater, toegevoegd groen, ondersteunen biodiversiteit en werken met restmaterialen. En he, als er geen passende workshop tussenzit, dan maken we er een die passend is met maatwerk!

Kortom Voor elke soort Water Workshop een match met WaterLeider.

Het hele jaar kun je een cursus bij ons bestellen en we denken graag mee over locatie, communicatie of maatwerk. Niks is in beton gegoten. De vijf workshop varianten staan overzichtelijk op de pdf’s.

Het gemak:
Workshopleiders werken door het hele land,
We hanteren vaste tarieven zonder verrassingen.

Goed om te weten:
De focus ligt op regenwater, maar soms kiezen we voor veiligheid voor het gebruik van drinkwater bij de workshop.

Neem even contact op als je meer wilt weten
Bekijk het actuele programma 
van alle publieksactiviteiten waar we staan met een Water Workshop.
>> nieuw >> mini TonTuin – workshop voor in de klas 10-14 jarigen

Mini TonTuin – Workshop in de brievenbus

Je begint met afval en eindigt met een radijs!

Met dit kant en klaar workshop pakket heb je een les in handen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Naast een introductie tot klimaatadaptatie en een werkblad gaan ze vooral wat maken. Met een mini TonTuin ervaren de deelnemers aan den lijve wat cappillaire werking is, hoe je materiaal kan upcyclen en wat er nodig is voor een zaadje om te ontkiemen.
Geschikt voor leerlingen groep 7 en 8, VMBO groep 1 en 2. Niet alleen voor scholen, maar ook als doorlopende workshop op een beurs of festival. Als onderdeel van je kinderfeestje of buurtactiviteit. Je hoeft geen WaterLeiders in te huren, je geeft zelf je workshop aan je bezoekers en noem jezelf vanaf dan ook WaterLeider!

Handig

> het pakket wordt opgestuurd, past gewoon in de brievenbus
> alles zit erbij, je hoeft dus niks meer te regelen na bestellen
> om de bewustwording te prikkelen, zoeken cursisten hun eigen potje
> geen copyright, zo mag je altijd opnieuw de workshop geven

Inhoud – genoeg voor 10 tot 15 deelnemers

>> meer info

Maak je eigen TonTuin

Zelf een TonTuin maken Tijdens deze 3 uur durende workshop werken deelnemers met het upcyclen van materialen en maken een waterbufferende plantenbak. Na afloop neem je hem ook mee! Die ton bergt 200 liter regenwater en heeft een plantdeel bovenin. Ideaal in de stad waar vaak weinig plek is op de stoep, het balkon of dak. Mooie cursus om met je organisatie, wijkvereniging of school dieper in te gaan op klimaatadaptatie en meer betrokkenheid te genereren. meer info >>

Deelnemer Workshop TonTuin

Waterbaan

Kinder workshops

Kinderworkshop – Afvalstroom (waterbaan) Deze speels educatieve activiteit leent zich bij uitstek voor kinderen, maar elke keer blijkt dat er ook volwassenen zijn die zich prima thuis voelen in deze opzet. De teamleden van WaterLeider gaan de deelnemers niks leren. Huh? Nee, we zijn er om te begeleiden en kinderen te laten leren door zelf te doen. meer info >>

Gieter maken 5 minute craft

Gieter maken – 5 minute craft Met deze populaire mini workshop maak je in 5 minuten een 5 liter gieter! Ideaal voor op een beurs of festival als doorlopende activiteit: walkshop. Het is een gezellige manier om te laten zien dat afval niet bestaat. Zo wordt je extra gemotiveerd om je planten te begieteren met regenwater in plaats van kraanwater. meer info >>

Meteen je eigen gieter gebruiken

Regenton aansluiten en afkoppelen

Inaho tijdens zijn cursus regenton aansluiten is nu actief voor Het Regent Tonnen!

Regenton aansluiten – Afkoppelen Kennisoverdracht om anderen enthousiast te maken. Plus een technische basis meegeven om in het vervolg zelf regentonnen aan te sluiten. Zelfstandigheid en improvisatie staat voorop bij deze mini cursus. Via een klein stukje theorie snel naar zelf uitvoeren met een regenwatercoach. meer info >>

Je doet het samen, daarom promoten we op >> deze pagina de workshops van anderen. Workshops die ook gaan over water, afkoppelen, creatief en circulair werken. Van dijkenbak tot graffiti.

Ook hier waren we bij – ingehuurd om de gieter workshop te doen
Workshop TonTuin
Regenton en plantenbak
Regenwater afkoppelen
Upcycle -DIY
Water Workshop
Workshop Gieton
Gieter en regenton
Regenwater afkoppelen
Upcycle -DIY
Water Workshop
Succesvolle workshop waarbij 53 kinderen naar huis gingen met een circulaire gieter van WaterLeider
Succesvolle workshop waarbij 53 kinderen naar huis gingen met een circulaire gieter

We gaven workshops in opdracht van:
Gemeente Rotterdam
Amsterdam Rainproof
Unie van Waterschappen
Waterschap Hollandse Delta
Yuverta
Gemeente Zwolle
Rotterdams WeerWoord

En talloze buurt-, wijkorganisaties en scholen zoals Iedereen aan Boord, Camping Geversduin, Vrije Scholen Zuid Holland, De Provenier, Kruisbestuiving, Groenemorgen, Met de Stad, Stadskwekerij de Kas, Groei en Bloei, Opzoomer Mee, BSW en meer

Workshops regenton, afkoppelen, bufferen, infiltreren, participatie, ontwerp en techniek. We kunnen het niet allemaal zelf. Als je wat wilt bereiken, als je het in je bol haalt zoals wij om te geloven dat steden bossen kunnen worden vol met allerlei soorten dieren en rivieren, dan zul je dat samen moeten doen. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Lang verhaal kort: Hier vind je ons aanbod van een toffe workshop op het gebied van water, plant, dier en bodem. Dijken bouwen, bootje maken, waterbaan, wormenhotel, composteren, zaadbommen…

BEN JIJ OOK ZO IEMAND DIE ook een workshop heeft die in onderstaand rijstje zou passen? Je bent welkom, lever in overleg de informatie aan en we verwijzen graag door naar jouw kennissite of DIY kit om te bestellen.
Neem even contact op.

Toffe workshops van anderen

Afkoppelen – Lanny Ollie
Een interactieve workshop afkoppelen waarin geoefend wordt om een regenton aan te sluiten en een regenpijp af te koppelen maar waar ook veel watervragen worden beantwoord.
Naast het oefenen krijgen de deelnemers een heldere en beeldende presentatie met uitleg over het afkoppelen van het regenwater. Het belang hiervan, wat er mogelijk is, tip’s en trucs, en allerlei voor beelden over het bovengronds afkoppelen en ondergrondse infiltratie. 
>> KLIK EN LEES MEER

Doe sessie – Guerrilla Gardenering
Zoek je een leuke, duurzame workshop om de natuur een handje te helpen en buurtgenoten of collega’s een creatieve en actieve tijd te bezorgen? Heb je alleen geen idee wat en zit je met je handen in het haar? Bij onze doe-sessies guerrilla gardening zit je lekker met je handen in de aarde. Stukken leuker. 
Doe mee met je collega’s, buurtgenoten of vrienden. Avontuur gegarandeerd! >> Meer info en boekingen

Dijken bouwen en bootje varen – Speelfabriek
De strijd tegen het water zit in de genen! Zet deze waterstroom van 11 meter aan en je hebt geen kind meer aan de kinderen. Komt inclusief heel veel stenen om mee te bouwen.
Een eigen vijver met wind, een tafel vol piepschuim en masten en zeiltjes en ander leuks, én een vierpersoons schuimsnij-apparaat. Wedstrijdjes varen en je eigen boot mee naar huis nemen.
Deze workshops worden georganiseerd door De Speelfabriek, geen WaterLeider workshop dus, maar we delen het graag omdat ze gewoon te leuk zijn! >> Meer info en boekingen

Studio Graffiti – aan de slag met een spuitbus onder begeleiding van een pro
Studio Graffiti met hun graffiti workshops deelnemers uit om de kleurrijke wereld van spuitbussen te verkennen en hun eigen kunstwerken te creëren. Of het nu gaat om kinderfeestjes, teamuitjes of graffiti workshops op scholen, Studio Graffiti zorgt voor een onvergetelijke en creatieve ervaring voor alle deelnemers.
Studio Graffiti is een van de gebruikers van de Waterbasis. De plek van waaruit (duurzame) creativiteit en educatie zijn weg vind naar scholen en clubs. Meer aanbod vind je >> hier

Cursus groen dak – Online leren zelf in de praktijk
Lekker zelf doen is leuk en scheelt in de kosten voor de aanleg. Met de cursus van ecobouwschool kom je verder. Omdat het een pilot is, betaal je 50% van de prijs voor deze online workshop. Je krijgt achtergrondinformatie, aanleginstructies, oefeningen en je wordt gemotiveerd om zelf oplossingen te bedenken!

Waterrijk – Circulair spetteren
Tijdens de workshops van Waterrijk zijn de kinderen de co-ontwerpers van onder andere de waterbaan en de waterbaan onderdelen. Waterrijk creëert een open, creatieve omgeving die uitnodigt tot uitproberen en experimenteren.
Dit is geen WaterLeider workshop, maar we delen het graag omdat ie zo tof is! Meer info en boekingen >> KLIK HIER

>> coming up voedselbos
>> coming up Archiklas

Een gedachte over “Water Workshop

  1. Dat was genieten op het Amelandseplein! Mijn zoontje had eigenlijk geen zin, maar doordat het een opdracht was waarbij hij niks moest en wel veel mocht is hij tot het eind gebleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *