Wat we met WaterLeider toejuichen: Doe. Het. Zelf. We hoeven geen 1000 tonnen te verkopen, we willen dat bewoners via een workshop zélf 1000 tonnen gaan maken. Dit jaar gaat dat misschien wel lukken! Op de foto: Deze mooie creaties maakten kinderen van OBS de Klim in Utrecht.

Zo zijn er plannen dat huurders van Kabeldistrict in Delft tonnen gaan maken om het hele terrein te vergroenen mét wateropslag.

Docenten van Yuverta krijgen een workshop TonTuin maken en gaan daarop weer nieuwe maken met hun leerlingen (delen is vermenigvuldigen!).

Kinderen van Basisschool Het Landje gaan een groene muur en waterfilter maken van afval en gebruiken daarbij de TonTuin als basis.

Geplande workshops in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zorgen voor de nodige aantallen groenblauwe oplossing. Goed om te weten is dat er meerdere waterleiders zijn om zo in elk gebied een workshop te kunnen verzorgen! Katja in Leiden, Jenifer in Zwolle, Laura in Haarlem, Tijs in Rotterdam, Sonja in Amsterdam, Ico in Enschede, etc.

Wil jij ook zelf aan de slag? Neem jij het heft in handen en organiseer je ook een van de WaterLeider workshops om zo meer water en groen in de steden te krijgen? Kijk voor meer info hier >> https://waterleider.nl/workshops-2

Oh ja… deze circulaire-plantenbak-en-regenton-in-een wordt ook nog verkregen via rechtstreekse verkoop of door aanvragen via Het Regent Tonnen of Opzoomer Mee.

 #water #regenwater #workshop #TonTuin #gieter #plantenbak #DIY #circulair #regenton #waterton #school #natuureducatie #participatie #klimaatadaptatie #stadsnatuur

Gerelateerde berichten