Winnaar gouden gieter

Tijdens de vakbeurs openbare ruimte in Utrecht werd op 22 september door Vakbladen Stad+Groen en De Hovenier de Gouden Gieter uitgereikt aan Harm van Barneveld. Harm nam de prijs namens WaterLeider in ontvangst. De TonTuin is door de jury tot winnaar gekozen uit andere genomineerden die een praktische oplossing bedachten om klimaatadaptatie in de stedelijke omgeving te stimuleren. TonTuin is een regenton en plantenbak in een, een upcycle product met oude transportvaten als basis. Bij deze toepassing is niet per se een regenpijp nodig voor het bufferdeel en ook geen gieter voor het plantdeel. De ton kán  wel aan de regenpijp aangesloten worden, maar door de opening bovenin gaat het regenwater ook via een substraatlaag en een filter naar beneden. De plantjes bovenin drinken via een lont uit het reservoir. Zo helpt hij bij droogte én wateroverlast.

Natte Krat

Het prijswinnend product vloeit voort uit Natte Krat. De helaas overleden Ronald Tol (Leefbaar Rotterdam) vroeg de WaterLeider een kleinere versie van de Natte Krat te bedenken die betaalbaar was. De TonTuin was bedacht zodat op meer plekken de stedelijke omgeving kon vergroenen en een oplossing kon bieden om water beter te voor periodes van droogte. Het groenblauwe vat helpt ook om hittestress tegen te gaan. De ton wordt niet alleen ter verkoop aangeboden. Een van de doelen van WaterLeider is stedelingen te motiveren zelf aan de slag te gaan en hun stad om te toveren tot een plek waar er bewuster met water om wordt gegaan, meer toegevoegd groen is en oplossingen komen om de biodiversiteit te versterken. Daarom zijn er naast on- en offline verkooppunten ook workshops in diverse steden waarbij mensen zelf een TonTuin kunnen maken. Het Motto: “We motiveren je om zelf aan de slag te gaan en helpen daarbij” wordt gedragen door een groeiende groep van duurzame doeners.

Concept: www.WaterLeider.nl

Advies en onderdelen van: Groendak BV, Het Touwhuis, Wijkbedrijf De Middellander, Stichting Pameijer, LC Packaging, Superduo.nl en Team: Het Regent Tonnen

Meer info: tijs@waterleider.nl 0641954478

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *