Aanjager regelt extra groen

Anderhalf jaar geleden begon Rick uit Rotterdam Feyenoord een actie om een tegelsahara om te toveren tot groenstrook. In maart gaat er eindelijk gestart worden met het tegelwippen van het trottoir dat grenst aan de gebouwen van Unilever. Ervoor terug komt dankzij zijn inzet een door de gemeente gerealiseerd extra stadsgroen!
Eerder was deze enthousiaste duurzame kartrekker al actief om buren over te halen een groendak of regenton te nemen. Zie hieronder voor meer info.

400m2 groendak Hefkwartier
Rick en buurvrouw Mariska bedachten twee jaar geleden dat er iets moest gebeuren aan hun schuur met bitumendak. “Het geeft hitte af en is een ongebruikte plek. Zonde, want je plat dak kun je prima gebruiken voor groen. Ze maakten anderen enthousiast en benaderde alle 64 eigenaars van de woningen in zijn blok. De eerste winst: 25 geïnteresseerden. Later sloten buren, Sicco en Andreas, zich aan bij het idee en samen pakten ze door.

Het verhaal kwam bij ons en na een kort overleg was duidelijk dat onze idealen gelijk waren en er iets moest gebeuren. WaterLeider sprong bij en we organiseerden met Groendak B.V. een bewonersbijeenkomst om meer uitleg te geven over de voordelen van een groen dak.Met deze actie plus een bijdrage van Waterschap Hollandse Delta, werden nog meer mensen enthousiast en is de 390m2 sedum het resultaat.Met dit voorbeeld hoopt WaterLeider anderen te inspireren en te motiveren aan de slag te gaan. Meer groen in de stad, bewuster watergebruik en ondersteunen biodiversiteit.

#klimaatadaptatie #klimaatmitigatie #groendak #regenwater #stadsnatuur #waterschap #duurzaamheid #biodiversiteit #participatie #bewonersparticipatie #rotterdam#feijenoord

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *