Wat WaterLeider biedt

Kort door de bocht zijn we in te zetten voor alles wat de stad groener en blauwer maakt. Van advies en communicatie tot een actie op touw zetten en daadwerkelijke uitvoering. Geen enkele weg daarnaartoe is standaard, maar om je inzicht te geven in mogelijkheden een opsomming.

Regenwaterrecuperatie
Oftewel opvangen, bewaren en gebruiken. In tegenstelling tot zonnepanelen en warmtepompen verdien je de aanschaf en installatie van een recuperatiesysteem langzaam terug. Kraanwater is immers spotgoedkoop. In geld uitgedrukt dan. Je belast wel het milieu veel minder, het regenwater dat je gebruikt hoeft niet (chemisch) gezuiverd en gedistribueerd te worden door het waterleidingbedrijf. De opties:

1: Een kant en klaar systeem door ons geleverd en/of geplaatst.
2: Ik adviseer en je maakt je eigen installatie.
3: Een maatwerk budgetsysteem zoals getest op het eigen dak

Groendak
Niks zo leuk als een groen dak aanleggen! Je kan er alle kanten mee uit, van een basisdakj met sedum (vetplanten) tot een complete tuin op je huis. Het toffe zit hem in onze visie: bouwen moet 1 op 1 in balans zijn met de natuur. Als je een aantal m2 wegneemt door te bouwen, dan compenseer je dat door dezelfde vierkante meters groen een paar meter terug te geven. En verder:
• Houdt water vast bij piekbuien en daardoor minder kan op wateroverlast
• Koelt je huis en de omgeving
• Verlengt de levensduur van dakbedekking (tot 3 keer zo lang)
• Dempt omgevingsgeluid en filtert fijnstof
• Fijn voor bijen, vlinders en andere insecten

WaterLeider en partners EarthKweek, Groendak en Waterpassie adviseren, ontwerpen en leggen aan!

Wateroverlast wordt woongenot
Komt het water je huis in bij een pittige bui of is de tuin te drassig. Vaak ligt de oorzaak bij de inrichting van je buitenruimte en moeten we daar ook de oplosing zoeken. Meestal kan dat op een manier waardoor de overlast verdwijnt en je er iets moois voor terugkrijgt. Dat kan vaak al met kleine ingrepen. Ik adviseer over de in te zetten oplossingen. Een bezoek aan huis is gratis en geheel vrijblijvend.

Buurtacties
Plant een zaadje en in korte tijfd heb je een kiem. In een jaar heb je een jonge boom en in tien jaar een bos. De straat of het schoolplein vergroenen doe je samen, klein beginnen en langzaam laten groeien of juist in een keer impact maken. We helpen overheden en bedrijven met het vergroenen van de versteende omgeving. Te beginnen met inventarisatie, naar advies tot planning, communicatie en uitvoering. Denk hierbij aan het aanleggen van geveltuinen, steenbreek, plaatsen regentonnen, adopteren boomspiegels en maatwerk. Creativiteit en solidariteit zijn de basis van alle plannen.

Klusbedrijf 2RH
Vanuit ideologische visie streven we naar 0% belasting van het milieu bij bouw en renovatie. Denk hierbij aan het isoleren met vlas, meubels gemaakt van tweedehands hout, natuurlijke koeling, afwerking van wanden en hout met leemstuc en schilderen zonder chemicaliën. Dampopen en biobased bouwen.

En verder…
– Workshop (regenwater afkoppelen, hittestress tegengaan)
– Presentatie
– Lezing
– Natte Krat