Wat jij kan doen

We willen graag zo min mogelijk doen en het werk lekker aan jou over laten zodat er meer gebeurt zonder dat er WaterLeiders nodig zijn. DIY tips, werktekeningen. Woordenlijsten en links naar handige websites om je voor te bereiden of te kijken of je een subsidie kan krijgen voor jouw klimaatadaptieve project. 
Inspireren en motiveren is ons devies, dus kijk eens rond op de dhz paginas en aan de slag! 
De 100o liter wateropslag van Esther Wienese, maximale waterbespring
De 1000 liter wateropslag van Esther Wienese, maximale waterbespring
Helemaal zelf 
Van regenton aansluiten en je eigen TonTuin tot een complete installatie om je toilet mee te spoelen. 

Klimaatadaptatie en hittestress
Hitte en drogte kunnen je leven behoorlijk beinvloeden. Je tempo gaat omlaag, kortademing en slecht slapen. In de winter kun je je warm kleden of je kachel aanzetten. Vrij simpele oplossingen. Maar je beschermen tegen hitte is nog niet helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje. We helpen je op weg met de themas hittestress, waterbesparing, binnenklimaat en koelen met groenblauw.

Werktekeningen 
Nog in opbouw, als je jouw tekening (al is het maar een schets) wilt delen met anderen via onze site, laat wat van je horen! Voor nu hebben we alvast een paar zoals hoe je ibc tanks stapelt of je eigen slimme regenton bouwt.

IBC tips
Onze favoriete waterbespaarder. 1000 liter in een keer. Maar er zijn een paar specificaties die belangrijk zijn voor veiligheid en waterkwaliteit en heel veel addons en tips die je in kan zetten voor je buffer voor regenwater of ander water.

Verderzoekers
Kennen we hem nog? De startpagina waar je alles op volgorde over een onderwerp kon terugvinden? Dat niveau halen we nooit, maar het principe van de pagina verderzoekers is het zelfde. Links om je door te verwijzen naar een subsidie, een andere organisatie zoals de regenwateralliantie.
Een beetje knutselen leidde tot een mooie prijs!