Wat doe je met de tegels

Deze informatie is afkomstig van nk-tegelwippen.nl

Wijzelf gebruiken onze gewipte tegels om regentonnen mee op te hogen, zo is de kraan lekker op hoogte om je gieter onder te zetten. Maar op de site van NK Tegelwippen vonden we nog meer tips!

WEGGEVEN VIA NETWERK

Voor (bijna) alles is een nieuwe eigenaar te vinden. Er is meestal wel een groenproject of moestuin in de buurt die de tegels graag gebruikt om paden of bakken van te bouwen. Het is dus de uitdaging om deze toekomstige eigenaar op te sporen! Een berichtje via social media wil nog wel eens helpen. Ga op zoek naar een lokale Facebook ruilgroep in jouw gemeente, meestal heten deze Weggeefhoek of Gratis ophalen in , en plaats hierin een oproep.

HERGEBRUIK OP LOCATIE

Het beste is om niet te gaan slepen met de – over het algemeen – zware tegels en er dus iets van te bouwen op de locatie zelf. Als je je achtertuin hebt onttegeld, dan kun je een mooie bank of moestuinbak bouwen van de vrijgekomen tegels. Of je gaat voor een kruidenkrul, een ronde toren van stenen, met uitsparingen voor tuinaarde met daarin kruiden. Wat ook altijd een goed idee is: insectenhotels bouwen. Het gaat slecht met onze kleine vrienden, dus alle hulp is welkom. Maak van je afgedankte tegels een toren met gaatjes ertussen. Bouw bijvoorbeeld een piramide van tegels, waarin je steeds zorgt voor tussenruimte, zodat daar bijen en insecten beschutting kunnen vinden.

HOVENIERS GAAN NAAR CIRCULAIRE TUIN

Ben je een hovenier en wil je werk maken van je circulaire ambities, dan maak je gebruik van het platform Circulaire Tuin. Hier kunnen grotere partijen tegels en tuinmaterialen worden aangeboden en krijgen op die manier een tweede leven. Alles beter dan dat je mooie tegels via het milieupark als vermalen grind onder een nieuwe weg belanden.

COOL! UPCYCLE EEN TEGEL ALS TERRAS-TAFEL

Upcycle designer Wouter Brandt heeft wel een hele toffe manier gevonden om tegels een nieuw leven te geven: maak er een bijzettafeltje van. Hij slaat hiermee 3 vliegen in één klap. Onttegelen, vergroenen en upcyclen!