Tuinierhier

Tuinierhier is Eefje Peddemors; tuinfluencer, plantlover, kweekbeest, tuintijger en gardenista sur plus. Maakt grijze ongezellige situaties groen en gezellig. “Als tuinfluencer probeer ik de welwillende burger te inspireren en te helpen om te vergroenen. Vergroenen is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld; je haalt eens een tegeltje weg, je plant eens een zaadje. Er kan eigenlijk niet zo veel mis gaan. Het is een kwestie van doen. En als je het toch nog wat spannend vindt om het alleen te doen, dan help ik je graag op weg met tips en inspiratie. Deze vind je op instagram.com/tuinierhier

Insectenhotel

klik naar instagram >> Insectenhotel 

Yes! Het is weer tijd voor een DIY! Ik kreeg namelijk een doorgeef-wijntje in een heel mooi kistje. En daar zat ik nou nét op te wachten. Ik had namelijk al wat stokken gekregen van iemand die zijn Bamboe had gesnoeid en daar had ik grote plannen mee. Één plus één is drie en dat heet synergie. Dus je raadt het al; dat werd een schitterend insectenhotelletje. Ik ben er nogal tevreden over.

Van wijnistje naar drie sterrenhotel

Oorwurm kweken

klik naar Instagram >> oorwurm kweken 

Ken je dat? Luis op je Clematis en je Klimroos? Hebben we allemaal wel eens. Er zijn verschillende manieren om hier iets aan te doen zonder chemisch spul te gebruiken; je kunt de plant besproeien met water en groene zeep, je kunt ze simpelweg wegvegen met een zakdoekje, maar je kunt óók zorgen voor meer natuurlijke vijanden van de luis.

Oorwurm kweken – kruipende luizenbstrijder

Druif Stekken

klik naar Instagram >> druif stekken 

“Mijn eerste (en misschien ook wel laatste) influencer-tuintip-groen-vlog. Het thema: Stekken voor beginners. De ‘Druif’ is een…”

Tuinierhier tip druif stekken

Zaad oogsten

klik naar Instagram >> zaden oogsten 

Zaden oogsten? Zaden oogsten? Jazeker! Na de bloei ontstaan de zaden van een bloem en die kun je, je raadt het al, volgend voorjaar weer zaaien. Ik doe het hier voor met de zaaddoos van een ‘Juffertje in ‘t groen’. Bij iedere bloem is dat weer net anders, maar als je even ‘rammelt’ kom je er vanzelf achter waar de zaadjes zich bevinden.

Meer tips van o.a. Guerrilla Gardeners, NK Tegelwippen en andere groene activisten.
>> Hiero

Zaad oogsten – onbeperkt vermenigvuldigen

Pindaslinger

klik naar instagram >> zonder gaatje in je vinger Je weet toch wel dat als je een pindaslinger probeert te maken dat het hele gaten maken gewoon gedoe is? Dat ís gewoon zo. Doe je het meteen met je naald dan zit je zo in je vinger en probeer je het eerst met een klein schroevendraaiertje ofzo dan is dat het ook gewoon niet helemaal. Schillen die opensplijten; je kent het wel. MAAR toen las ik dus laatst deze tip… 

Zonder gaatjes in je vinger!
Eefje Peddemors Tuinierhier