Een maand geleden lanceerden we Natte Krat, de respons en aandacht was vooral positief en ook enorm! Er zijn al een aantal kratten besteld en minstens even leuk: er kwamen reacties van mensen die zelf aan de slag gingen. Maar er kwam ook kritiek en daar hebben we naar geluisterd en leidde tot actie.

Zelfde idee, ander concept
Waar behoefte aan is: een kleinere en goedkopere versie. Die komt er niet, want er is maar een Natte Krat. Wat er wel komt is een nieuw concept op basis van hetzelfde principe: een geïntegreerde regenton en plantenbak. We ontwikkelen op korte termijn een module die je op een bestaande regenton kan zetten. De ontwikkeling kan snel, binnen 2 weken wordt bekend wat het TonTuintje gaat kosten en vanaf wanneer die beschikbaar is.

Mandje
Het wordt een soort mandje van kurk, voorzien van filtervlies en lonten en grond. Deze gaan we samen met kurkleverancier ProSuber en ecologisch groene dakenleverancier Earthkweek ontwikkelen. Om voor elk budget iets te bieden wordt het aanbod modulair:- Een los mandje – met of zonder planten- regenton- betimmering- alleen gebracht- gebracht en aangesloten.


Credits
Dit idee staat niet op zichzelf, het is gevormd door de input van Waterschap Hollandse Delta,Klimaatkrachtig Delfland, Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, Rotterdams WeerWoord, Provincie Zuid-Holland, Stadskwekerij de Kas, Vrienden en familie en pers. De naam TonTuintje is met dank aan Ruud Reutelingsperger van Duzamm.
Verduurzamen kan alleen samen: deel-like-reageer