Bijna 400m2 Sedum op daken Hefkwartier

Rick en buurvrouw Mariska bedachten twee jaar geleden dat er iets moest gebeuren aan hun schuur met bitumendak. “Het geeft hitte af en is een ongebruikte plek. Zonde, want je plat dak kun je prima gebruiken voor groen. Ze maakten anderen enthousiast en benaderde alle 64 eigenaars van de woningen in zijn blok. De eerste winst: 25 ge├»nteresseerden. Later sloten buren, Sicco en Andreas, zich aan bij het idee en samen pakten ze door.

Het verhaal kwam bij ons en na een kort overleg was duidelijk dat onze idealen gelijk waren en er iets moest gebeuren. WaterLeider sprong bij en we organiseerden met Groendak B.V. een bewonersbijeenkomst om meer uitleg te geven over de voordelen van een groen dak.Met deze actie plus een bijdrage van Waterschap Hollandse Delta, werden nog meer mensen enthousiast en is de 390m2 sedum het resultaat.Met dit voorbeeld hoopt WaterLeider anderen te inspireren en te motiveren aan de slag te gaan. Meer groen in de stad, bewuster watergebruik en ondersteunen biodiversiteit.

#klimaatadaptatie#klimaatmitigatie#groendak#regenwater#stadsnatuur#waterschap#duurzaamheid#biodiversiteit#participatie#bewonersparticipatie#rotterdam#feijenoordRooftop RevolutionEsther WieneseRotterdams WeerwoordAmsterdam RainproofArnhem KlimaatbestendigDuurzaam Den HaagGemeente Hoeksche Waard

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn
Instagram