Team Workshops TonTuin

Team workshop TonTuin

WaterLeider is een groep van denkende doeners, die allemaal graag de handen uit de mouwen steken om de verduurzaming te versnellen. Per project is er een andere samenstelling van teamleden die organiseren én uitvoeren. Voor de workshops TonTuin maken zijn dat:

Gideon Bergmans
Met zijn Zeeuwse roots is Gideon zuinig met materialen. Als jochie struinde hij met zijn vader al rommelmarkten en vuilcontainers af. Nog steeds koopt en verkoopt hij veel tweedehands spullen.
Inmiddels is hij een ervaren industrieel ontwerper met een groot groen hart. Daarmee is hij een circulair designer avant la lettre. Met de workshops deelt hij graag zijn enthousiasme met anderen. 


Harm van Barneveld
Als student watermanagement weet Harm als geen ander wat het belang van bewust watergebruik is, maar daarnaast ook nog actief in zijn geboorteplaats IJsselstijn met het vergroenen van de gemeente met fruitbomen en promotie van groene daken.
Als stagiaire draait Harm volop mee in de voorbereiding en uitvoering van de workshops.


Laura Schön
Deze duurzame creatieve duizendpoot klopte zelf aan om in Haarlem het waterbewustzijn te vergroten. Als netwerk coördinator bij de Stookkamer en vanuit een enthousiaste groene motivatie  weet Laura in no time een partijen bij elkaar te brengen en legt met Dock, NME en de locaties de basis voor een groenblauwer Haarlem.
Naast de organisatie van deze serie, begeleidt Laura ook twee workshops, na een praktijkcursus tijdens de eerste bijeenkomst in de Kweektuin.

Remco Kroeze
Je ziet hem niet vaak, maar hij is er wel. ( en is meestal actief [van] achter de schermen) Al vanaf de eerste WaterLeider activiteiten verzorgt Remco de posts en planning op de social media kanalen, als het even kan maakt hij zelf de foto’s bij een activiteit. Een betrokken duurzame denker die als bescheiden kracht meerdere organisaties support zoals bijvoorbeeld,  Groen Noord en het Rotterdams Milieucentrum en verder is hij vrijwilliger / vrijwillig dijkwachter bij  het waterschap / het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Voor de workshopreeks is Remco on- en offline aan het struinen naar herbruikbare spullen omdat we streven naar 100% upcycle.


Seimen Stroek
Samen met Hiska een van de eersten die WaterLeider verder bracht. Seimen is beter in buiten de doos denken dan wie dan ook en weet daardoor met beperkte materialen en gereedschap de beste oplossingen te bedenken.
Is Seimen niet aan het varen met zijn bootje met eigengemaakt roersysteem, dan is hij onderwerg voor de workshops om tonnen van A naar B en C te transporteren.


Tijs van Ruth
Oprichter van WaterLeider, dolgelukkig met de groeiende groep mensen die de gedachte verder brengt: bewuster watergebruik, toegevoegd groen en ondersteunen van de biodiversiteit in de stedelijke omgeving. Bedenker van Natte Krat waar TonTuin een ge-upcyclede budgetversie van is. Dankzij de helaas overleden motivator Ronald Tol kon dit concept verder ontwikkeld worden voor een project om de arme stenige wijken in Rotterdam Charlois te vergroenen. Samen met Seimen bedacht Tijs de uitwerking van TonTuin.
Tijs coördineert de workshops en zal zelf bij een of meerder locaties de cursus leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *