Subsidies en bijdrages

Wil je aan de slag met klimaatadaptieve maatregelen. Dan staan veel overheden en instellingen klaar om je te steunen met adviezen en financiƫle bijdrages. Meest voorkomende maatregelen zijn: afkoppelen, bufferen, infiltreren, onttegelen en vergroenen.

WaterLeider verzamelt voor elke stad en elk waterschap de informatie voor je. (Deze lijst is voor 1 december 2021 compleet).

De Gemeente heeft o.a. als taak om het verzamelen van hemelwater te verzorgen. Ze zijn er dan ook extra bij gebaat om het riool te ontlasten. Projecten die hieraan bijdragen kan de Gemeente een subsidie aan toekennen, en nog veel meer projecten voor de stad. Soms zijn er ook andere organisaties die jouw klimaataanpak financieel steunen. Ook die vind je in ons overzicht.

Alkmaar: gemeente
Amsterdam: gemeente
Amsterdam: Rainproof

Den Haag: gemeente

Rotterdam: gemeente/WeerWoord
Rotterdam: Opzoomer Mee

Utrecht: gemeente/waterproof 030

De waterschappen

Nederland kan worden onderverdeeld in een aantal waterschappen die in hun gebied de waterveiligheid regelen. Daarnaast stellen zij ook geld beschikbaar om bewoners te stimuleren zelf mee te werken aan onderwerpen zoals klimaatadaptatie. Je vindt hier een lijst met waterschappen die een bijdrage beschikbaar hebben. Weet je niet onder welk waterschap je valt? Kijk dan hier >> lijst waterschappen