statieheld

Update november 2023: Petje Blik
De naam Statieheld vervalt en wordt door een ander duurzaam initiatief gebruikt. Wij gaan door met het concept en de uitvoering ervan onder de naam Petje Blik. Binnenkort meer hierover op de
>> pagina.

Update juni 2023: Subsidie
Er is een bijdrage van 5.000 euro geleverd door Rotterdam Circulair om te kunnen opschalen

Deze eerste demoversie is gemaakt voor speeltuin Weena waar ze eerder al actie deden om flesjes in te leveren in ruil voor een ijsje. De upcycle verzamelbak bedacht door WaterLeider founder Tijs van Ruth heeft dezelfde functie. Kinderen leveren hun flesje in en als de zak vol is verruilt de beheerder het verzamelde spul voor cash. Die verdienste komt weer ten goede aan de speeltuin of de kinderen.

WaterLeider maakte deze bak in opdracht van stadsgeograaf Els Desmet. Els en WaterLeider gaan na de eerste 3 maanden proefdraaien kijken wat en hoe er nog verbetert kan worden en vooral hoe we deze ton kunnen opschalen. De eerste ideeën liggen in de lijn van de aanpak zoals bij TonTuin en Het Regent Tonnen: Het materiaal zoveel mogelijk hergebruikt met een voorkeur voor upcycle. Het maken van de petvangers het liefst in Rotterdam West (Middelland, Oude Westen, Nieuwe Westen). Met andere initiatiefnemers zoals Pluspunt, De Omlopers, Pameijer en de wijkhub.

Statieheld van Labnest