Rotterdams WeerWoord

Handen uit de mouwen

Je ziet het, klimaatverandering gebeurt niet alleen op de Noordpool. Ook in Bloemhof, Charlois en Kralingen hebben we er last van. Het slechte nieuws: het gaat niet vanzelf over. Sterker nog, in de toekomst krijgen we nóg extremer weer. Gelukkig is er ook goed nieuws. Jij kunt jezelf en de stad hierop voorbereiden door aanpassingen te doen aan jouw huis, tuin, balkon of straat. En hoe meer mensen dat doen, hoe beter we het extreme weer kunnen hebben. Dus wil jij ook een toekomst waarin we onze voeten droog houden en ons hoofd koel? En waarin onze stad niet alleen veilig is, maar ook mooi, groen en gezellig? Laat dan samen met ons het Rotterdams WeerWoord horen!

Het Rotterdams Weerwoord, dat zijn we samen. Iedereen die wil meedoen, is welkom. Van beleidsmakers tot schoolkinderen, van stadsarchitecten tot winkeliers en van projectontwikkelaars tot sportverenigingen. Iedereen kan een belangrijke rol spelen om de stad klimaatbestendig te maken. Bijvoorbeeld met een moestuin op het schoolplein, een regenton op het balkon of een groen dak.
De WaterLeider projecten Experimentendak, Natte Krat en Het Regent Tonnen werden en worden gesteund door het WeerWoord. Meer op de website.