Pimp je ton met deze Acht DIY Tips

Een regenton, lekker praktisch en functioneel. Een eycatcher in je tuin of op de stoep naast je geveltuin. Of toch niet… is hij niet naar je zin, wil je er iets mooiers van maken. Dat kan altijd, om je op weg te helpen 8 tips van WaterLeider, Opzoomer Mee en creatieve bewoners.

En… Is de volgende tip van jou?! Contact ons en stuur een foto, tekst, filmpje en die delen we hier en op de socials.

1) Schilderen: een andere kleur, een schilderij. Laat je inspireren door andere kunstenaars of misschien ontdek je dat je er zelf een bent…

2) Stickeren met bestaande stickers, wrappen of plakfolie. Leuk: Bewoonster Nancy Moret uit Spangen wisselt elk seizoen haar thema stickers!

3) bekleed hem met krijtbordfolie, maak je er gelijk een buurtinfo bord van!

betimmer je ton

5) Een ideetje van Yvonne Xavier uit het Oude Westen. Plak rondom kunstgras!

6) Pallets kun je makkelijk zagen en rondom aan elkaar schroeven. De meeste pallets zijn 120cm in lengte. Precies de helft is 60 centimeter en de TonTuin en de Harcostar die in het Opzoomer Mee aanbod zitten zijn bijna centimeter doorsnee…

7) Zehra de Vos uit Hoogvliet maakte er met haar man een kunstwerk van. Een blauwe TonTuin werd na behandeling met de verfkwast zwart. En ook nog eens een trelis met (nep) klimop erom. Een 10 voor creativiteit.


Schilder en versier je regenton

8) Vergroen! Moet je doen! De TonTuin heeft een plantenbak, die kun je volzetten met planten die gaan hangen zoals de geranium of viltig hoornbloem. En je kunt ernaast ook nog een of meer tegeltjes lichten en vervangen door een of meer klimmers.
EXTRA TIP: wikkel kippegaas rondom, dan hebben je klimmers iets om zich aan vast te houden


Laat je regenton begroeien met planten

Regenton in Amsterdam? >> Check Amsterdam Rainproof
Regenton in Rotterdam? >> Check Opzoomer Mee
Regenton in Zwolle? >> Check Het Groene Zuiden