IBC vaten horizontaal

Deze opstelling was voor een opdracht waarbij we voor een groenblauw schoolplein het waterbeheer verzorgde. Het plein bij de Dominicus School is onttegeld door ouders en buurtbewoners. Weverling groenprojecten zorgde voor de tuininrichting.
Hier kozen we voor een maximale inzet van het hemelwater. 1 Verzamelen en opslaan in 3 X 100 liter tanks. 2: een voorziening waardoor het met een pomp beschikbaar is om te sproeien en vloeien. 3: De overstort komt uit in een wadis. Pas als de wadi verzadigd is, dan gaat het water alsnog naar het (gecheiden) riool.

De keuze voor wateraanvoer met een vulautomaat is om wille van de veiligheid om waterschade te voorkomen. De overstort zit lager dan de aanvoer, waardoor de eerste optie is om het water naar de wadi te leiden. De vulautomaat aanvoer dient als backup voor waterafvoer bij verstopping en/of overbelasting. >> Lees meer over een vulautomaat.

Onderstaande tekening is gemaakt door teamlid Thijs Boers. Bij gebruik voor eigen publicatie en on- offline delen graag naamsvermelding voor hem en WaterLeider met een link naar de website.