Het Ton Effect

Een regenton is een druppel op een gloeiende plaat als je klimaatadaptatie en verduurzaming als geheel bekijkt. Toch is deze -terug van weggeweest- toepassing razend populair. Zelf was ik sceptisch o.a. over het uitdelen van gratis tonnen. Nadat Johan Verlinde (Rotterdams Weerwoord) zei dat een dit de aanzet is om meer maatregelen te nemen, kijk ik met andere ogen.

Bij een ton adviseer ik ook afkoppelen en veel mensen kenden het niet, maar reageren positief. De wederopstanding van de ton is in mijn werk niet meer weg te denken. Dit jaat is er echt een explosie van vraag naar tonnetjes en er moeten mensen bij om de aanvragen te verwerken. Hier zijn twee dingen aan de hand:

– Als specialist moet je niet verwachten dat een particulier die aan het begin van een bewustzijnsveranderingtraject zit gelijk voor een co2 neutrale en biodiversiteitsbevorderende totaaloplossing in de tuin gaat. Alle gedragsverandering is pure winst.

– Dit is dezelfde categorie als een bijenhotel, of bloemen zaaien. Mensen willen iets doen. Dit is een eenvoudige oplossing waarmee je het milieu helpt. “Ik ben blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen” principe.Dus ik ga door met het streven naar oplossingen met impact, parkeer mijn ongeduld en geniet ondertussen van een veranderend besef bij steeds meer mensen!

#klimaatadaptatie #duurzaamheid #waterleider