Geveltuin aanleggen

Deze informatie is afkomstig van nk-tegelwippen.nl

STAP 1: BEPAAL WAAR JE TEGELS GAAT VERVANGEN

Een open deur, maar denk goed na over de locatie van de te wippen tegels. je kunt bijvoorbeeld checken of er veel licht valt op de tegels die je wippen wilt, of dat er juist vaak regen blijft liggen. Dat is weer belangrijk voor het soort planten dat je kiest. Maar misschien nog wel belangrijker: Zorg er vooral voor dat je toestemming hebt om op de betreffende plek tegels te wippen!

STAP 2: VERWIJDER DE TEGELS

Wrik de tegel eerst los met een spade of schep en wip hem er dan uit. De eerste tegel is meestal het moeilijkst, daarna is het zo gepiept. De tegels kun je weer opnieuw gebruiken. Wil je de tegels niet meer hebben? In sommige gemeenten worden ze gratis opgehaald, in andere kun je ze gratis wegbrengen. Kijk op de website van je gemeente of dit bij jou ook het geval is.

STAP 3: GRAAF HET ZAND AF & PLAATS TUINAARDE

Planten vinden zand niet fijn. Graaf daarom minimaal 30 centimeter zand af en vervang deze door biologische tuinaarde. Controleer bij je gemeente of zij het afgegraven zand ophalen. Je kunt het overtollige zand ook gebruiken om wat reliëf te maken in je tuin. Met hogere en lagere delen grond creëer je optimale omstandigheden voor verschillende soorten planten.

STAP 4: PLANTEN OF ZAAIEN

Nu ben je klaar om te gaan planten! Wij adviseren dat je zaden of bollen gebruikt, of ga voor kleine voorgekweekte planten. Grote voorgekweekte planten hebben namelijk een grotere milieubelasting. Vergeet niet: onder elke tegel schuilt 900 cm2 puur groen geluk. Dus, genieten maar van je groene tuin!