Etalage

Wat we zelf niet verkopen, maar wel even in de etalage willen zetten. Omdat het groen is, blauw, circulair of alledrie! In deze etalage van de WaterWinkel spulletjes en reclame voor andere winkels waarvan wij vinden dat ze bij onze missie passen, of als tip om eens te kijken.

Marvy Green – Winkel voor stadsvergroeners

>> (web)winkel

Stad en natuur in balans.
Laat Marvy Green jou helpen met het transformeren van jouw balkon, stadstuin of gevel naar een groene oase zonder moeite. Denk aan balkonbakken, geveltuin pakketten, groendaken, groene wanden, biologische bloembollen, zaden, inheemse buitenplanten en nog veel meer. Dus als jij een groen hart hebt, maar grijze vingers? Of je gewoon gek bent op groen en het jezelf makkelijker wil maken; Marvy Green is er om je te helpen.

Groen².
Marvy Green werken aan maximale groene impact zonder winstoogmerk. Onze aanpak is per stad hyper lokaal. We kopen zoveel mogelijk in de stad in, verkopen en werken samen met bewoners en bedrijven. Met onze inkomsten maken we de stad nog groener door groene gevels en daken te doneren aan bewoners of instellingen die dit niet kunnen betalen.

Pakketten.
Om je op weg te helpen heeft Marvy Green verschillende samengestelde pakketten om jouw omgeving groen te maken. Hierbij kun je kiezen voor ‘Voor bijen en vlinders’, ‘Kruiden’ of ‘Altijd groen’. De planten zijn altijd gekweekt zonder gif en hierdoor niet schadelijk voor de natuur. Samen brengen we de stad en natuur in balans.”

Etalage Marvy Green

Tonnellerie Den Oude Soest – specialist in houten tonnen en pompen

Grootste keuze in Midden Nederland Uit interesse voor duurzame en milieuvriendelijke producten zijn wij begonnen met het recyclen van wijnvaten tot regentonnen en bloembakken. Deze inmiddels uit de hand gelopen hobby heeft ertoe geleid dat wij het meest complete assortiment regentonnen hebben van Midden-De import van wijnvaten hebben wij in eigen beheer. We kopen dan ook alleen echte dikke wijnvaten in waar u nog jarenlang plezier van heeft. Op maat Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het op maat maken van regentonnen. Deze regentonnen worden gemaakt van eikenhouten of kastanjehouten vaten uit Zuid-West Europa. Ook kunnen we u houten wijnkuipen, wijnvaten en mini-wijnvaatjes om zelf wijn uit te tappen aanbieden. Als u specifieke wensen heeft voorzien wij u graag van advies en kunnen we, waar mogelijk, onze producten aanpassen. Onze collectie Voor een impressie van onze collectie kunt u onze website bekijken. In de webshop kunt u gelijk een bestelling plaatsen. Komt u liever eerst vrijblijvend kijken welke regenton voor u het meest geschikt is? Bel of mail dan voor een afspraak. Heeft u vragen of wensen neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder. Op al onze regentonnen krijgt u tot 6 maanden na aankoop (waterdicht-) garantie, uitgesloten is daarbij vorstschade. Revisie van handpompen Heeft u een (oude) waterpomp of handpomp die niet meer werkt? Misschien kan hij nog gereviseerd worden. Vraag naar wat we voor u kunnen doen. Bij het vervangen van een aantal leertjes kunnen wij u ook helpen, meestal is het klaar terwijl u wacht. In ons assortiment hebben we diverse revisiesetjes en vervangingsleertjes voor handpompen, zodat u ook zelf aan de slag kunt.

Tonnellerie den Oude Soest

Stadston – Past op de plek van een (gewipte) stoeptegel

Wat is een stadston

Dat is een circulaire waterton ontwikkeld door kunstenaar Guido de Vries die met deze smalle oplossing voor de dichtgebouwde stad nog een extra duurzame optie biedt: je kan hem inleveren want er zit statiegeld op.

>> Bestellen kan hier

Sinds een paar jaar verschijnen ze in het straatbeeld: de smalle regenton die aan de voorgevel kan! Of in dat hoekje naast de achterdeur? Tegels eruit, geveltuintje erin en StadsTon ernaast. Met 30×30 cm (stoeptegel!) vierkant, 140 cm hoog en een plant erop is de buffer een slanke oplossing voor het opvangen van regenwater. Door zijn sterkte is hij geschikt voor gevels in de openbare ruimte. Deze is samen met TonTuin en een van de 3 meest duurzame kunststof tonnen in het land. Inhoud: 125 liter (=25 5L gieters)

Stadston WaterLeider
Circulaire regenton

Raintap – Slim door eenvoud

Raintap

De Raintap is een supereenvoudige en minstens even slimme oplossing. WaterLeider juicht dit soort dubbeldoel oplossingen toe. Een regenton met de kraan bedient door voetpomp, wasbak en optionele Freshtap transformeert de regenton tot waterstation, (hand)wasplaats of compacte buitenkeuken. En je kan hem natuurlijk ook gebruiken om je plantjes water te geven!

Deze werd in dagblad Trouw eerder ten onrechte Slimme Regenton genoemd.

De uitleg en een werktekening ervan vind je >> hier

>> meer info en bestellen

Raintap Etalage

Flocci – Circulaire Plantenbak

De Flocci is een verrijking voor pleinen, straten en daken. Het brengt biodiversiteit in de stad, houdt overtollig regenwater vast en stimuleert ontmoetingen in de openbare ruimte.

De Flocci onderscheidt zich door haar frisse en vrolijke uiterlijk. En door de bijzondere vorm passen de Flocci´s op meerdere manieren in elkaar. Je kan er een grote of een kleine bloemvorm mee maken. Je kan ze zo tegen elkaar aanzetten dat er een heel bloemenveld ontstaat. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

Groene eilanden die natuur en mensen verbinden.

Een Flocci op straat zorgt voor een groene en sociale plek in de buitenruimte. De Flocci’s bestaan voor het grootste gedeelte uit wilde kleurrijke planten. Zo komt de natuur op plekken waar het normaal gezien niet kan. En er is een vrolijk zitje. Om lekker op te zitten en van de planten te genieten, om er met elkaar af te spreken of om gewoon er met iemand een praatje aan te knopen. 

Etalage Flocci
Circulaire plantenbak

Steck Utrecht – Duurzaam tuincentrum

Het is de missie van Steckom heel Utrecht groen te laten denken én doen. Dat gebeurt niet alleen door verkoop, maar ook door voorlichting en kennisdeling met blogs. Door publieksactiviteiten zoals workshops en lezingen. En door jou te motiveren aan de slag te gaan. Dat laatste is ook de WaterLeider missie en daarom werken we al een tijdje samen. Je vind hieronder een intro tot een selectie van blogs die passen bij onze groenblauwe DIY mentaliteit.

5 tips verantwoord met regenwater omgaan
Tips voor de hittebestendige stad
5 tips zelf composteren
Een natuurlijke vijver
Zelf regenton aansluiten

Steck is een tuincentrum aan de rand van Overvecht. In de kassen van Steck vind je alles voor jouw tuin, balkon of woonkamer.

We mochten er een Natte Krat plaatsen in het themagebied Hemels Water en eerder werkten we samen met partners als Dakdokters en Earth Kweek aan de klimaatestafette in Steck. Voor het assortiment Water (afkoppelen, bufferen, hulpmiddelen) hebben we een advies ontwikkeld voor inkoop en presentatie. Dus Steck bij WaterLeider in de etalage en vice versa.

Steck logo
Steck Etalage

Waterbank – circulaire regenton en buitenbank in een

Een zitbankje voor in je tuin of op je balkon en tegelijk regenwater opvangen voor de droge zomers? Nu kan dat met de Waterbank. Een kekke en praktische toepassing van circulair design.

>> Meer circulaire en waterbesparende producten

luit de waterbank aan op de regenpijp en je bank vangt 210 liter regenwater op. Daar vul je 21 gieters mee… Zodra het weer droger is, dan dan pomp je het water uit de waterbank simpel in je gieter en bewater je de plantjes in je tuin.
Bovendien is hemelwater beter voor je plantjes omdat het zacht water is omdat het vrijwel geen kalk bevat in tegenstelling tot kraanwater. Zo spaar je ook nog eens wat geld door die kraan dicht te laten!

Meer weten of bestellen? >> Veldtwerk

De WaterBank is geen Waterleider product, maar we supporten hem omdat er weer een nieuw upcycle product bijkomt voor waterberging met een toffe dubbelfunctie. We verbeteren de wereld door te delen!

Etalage Waterbank

Handboek Guerrilla Gardener – Must have voor de stadsvergroener

Ons boek Guerrilla Gardening laat zien hoe je heel eenvoudig je eigen buurt een beetje groener kunt maken. Van het strooien van bloembommen en een tegel eruit halen en een plant erin zetten, tot een complete buurttuin. In dit boek vind je praktische tips en voorbeelden waarmee je jouw buurt mooier, gezonder en levendiger maakt. En hoe je met groen de bijen, vlinders en vogels weer terugbrengt in onze wijken. Een aanrader voor fans van duurzaam tuinieren en wij zijn trots dat we dit standardwerk in de Etalage mogen zetten.

Je bestelt hem in de webshop

Etalage Guerrilla Gardeners
Doe het zelf!

My Tower Garden – binnen kweken op water

Het hele jaar door kan jij nu met deze verticale kweektoren zelf groente, fruit, kruiden en bloemen kweken, zelfs in de winter. Je bent niet gebonden aan seizoenen of het weer. Meer info vind je>> hier

Het hele jaar door kan jij nu met deze verticale kweektoren zelf groente, fruit, kruiden en bloemen kweken, zelfs in de winter. Je bent niet gebonden aan seizoenen of het weer. Dat is het ideale van de Tower Garden. Met de Tower Garden kun je makkelijk gezond eten kweken. Zonder onkruid of bestrijdingsmiddelen kweek jij milieuvriendelijk, biologisch en 100% pesticidevrij.

Etalage - My Tower Garden

Mijn Verticale Tuin – Geen plek? De hoogte in!

“Als je door een stad of woonwijk loopt en je kijkt goed om je heen dan zie je zó veel stenen. Stel je voor dat dit bedekt zou zijn met bloemen, verse kruiden, planten en fruit.  Dat zal mens en dier zo goed doen. Wij helpen dit resultaat na te streven door met gemakkelijk te installeren producten verticale tuinen voor iedereen toegankelijk te maken.” Zo vrolijkt heel Nederland op door zelf verticale tuinen te installeren.

Verticale Tuin Startpakket in drie maten

Geen tuin? Geen probleem!
Een schutting, balkon of buitenmuur is de uitgelezen plek voor een verticale tuin. Beugels op de muur, rooster hangen en bakjes erin en dat alles in een handomdraai. Nu alleen nog de planten, kruiden of bloemen erin en genieten maar! >> meer info

Klimplant kabels

Maak gemakkelijk jouw eigen verticale tuin met een klimplant kabelset. Tegen de pergola, schuur of uit je geveltuin.. Ga de hoogte in en geniet van de mogelijkheden. >> meer info

Etalage - Mijn verticale tuin
Verticale Tuin