Drinkwaterpunt Rooftop Walk

Het zal niet meteen opvallen dat de installatie van WaterLeider bedoelt is om drinkwater uit te tappen,maar voor de dorstige bezoeker zal het wel een verfrissende pauze zijn. Nadat ze de brug over de Coolsingel hebben gelopen en het stukje hebben gezien waar allerlei innovaties staan, vind je de tonnentoren.

De toren is opgebouwd uit verschillende vaten die een reststroom zijn uit de Rotterdamse haven en anders werden vernietigd. Ecologisch idioot om dat te doen en bovendien kan je er heel veel andere dingen mee. De eerdere innovatie #TonTuin is van dezelfde vaten gemaakt. 
Het deel waar het drinkwater uitkomt is van nieuwe vaten, zodat de waterkwaliteit gewaarborgd is. De toren wordt gevuld met #kraanwater en wordt automatisch op peil gehouden door een typische WaterLeider innovatie volgens de KISS methode: Keep It Simple Stupid 😉 

Eerder werd de toren opgebouwd tijdens de Kennisdag in Rotterdam Building op 3 juni. Het idee is in opdracht van en in samenwerking met stads antropoloog Renée Rooijmans en werd mede mogelijk gemaakt door Rotterdams WeerWoord Deze tweede opstelling is geplaatst op verzoek van de #dakendagen vanwege de verwachtte warmte de komende dagen om zo bezoekers de mogelijkheid te bieden te drinken. De Rooftop Walk is nog te bezoeken tot en met 24 juni.