Alternatief gebruik Regenwater

Met het water uit de regenton geef je de plantjes water. Dat is wat je meestal leest en hoort. Maar in de winter en als het net heeft geregend zul je niet zo snel met je gietertje vol regenwater naar je tuin gaan. Dus eigenlijk zonde dat je het merendeel van het jaar een volle regenton hebt. Wat zou je nog meer kunnen doen met het blauwe goud dat je in je ton bewaart?

Wil je deze tekst(en) gebruiken voor jezelf, een werkstuk of een publicatie. Dat mag, maar wel met bronvermelding van WaterLeider en een link naar onze website! No Copyright – Open Source
Heb je zelf een goed idee? Mail ons via info@hetregenttonnen.nl

Je kamerplanten water geven
Die groeien er beter op, net als je buitenplanten. In regenwater zit namelijk geen kalk, maar wel voedzame mineralen die niet meer in kraanwater zit.

Je stoep schrobben,
Je ramen wassen, streeploos omdat het kalkvrij is

Je auto of fiets wassen

Drinken voor je hond of kat

Je wc doorspoelen
Met een emmer, via een pomp of als je ton hoger staat dan het toilet met een tuinslang
LET OP: hemelwater mag nooit in contact komen met drinkwater, dus verbind die leidingen van deze twee waterstromen niet direct of indirect met elkaar

Om te klussen
Om je cement of gips aan te maken bijvoorbeeld

Koelen 1
Water dat verdampt geeft koeling. Spoel er bijvoorbeeld ‘s avonds de stenen van je stoep of gevel rond je huis mee

Koelen 2
Leg een groendak aan, water dat via de (vet)planten verdampt geeft koeling in en om je huis

Weggeven
Misschien hebben je buren geen regenpijp waar een ton aan kan, je kunt twee regentonnen met elkaar koppelen. Eigenlijk is het nog geeneens weggeven, want water is van iedereen toch?

Zwembad vullen
LET OP: behandel het water wel i.v.m. microben die als het water stilstaat kunnen vermeerderen en zo ziektes veroorzaken.