Voor het maken van Mini TonTuin zoeken we potjes. De workshop wordt gegeven op scholen en daar zoeken kinderen hun eigen exemplaar. Maar voor markten en festivals zoals aankomende vrijdag op het Amelandseplein en zaterdag op het https://waterleider.nl/contact/Noordplein (Rotterdam) en meer workshops door het land in juni en augustus hebben we nog veel – heel veel – potjes nodig. Help je mee zoeken? En als je er een paar hebt, neem even contact op via ons contactformulier op de website zodat we kunnen afspreken om op te halen.

Een gegeven paard… mag je niet in de bek kijken, maar toch zijn er een paar voorwaarden.

+ Materiaal kunststof
+ Let op dat de deksel ook van kunststof is en niet van blik
+ Niet te groot en niet te klein, tussen de 7 en 15 centimeter in hoogte
+ De vorm een cilinder met een versmalling bovenin (zie voorbeeld)
+ Hij moet schoon zijn of makkelijk schoon te maken

Je begint met afval en eindigt met een radijs!
Met dit kant en klaar workshop pakket heb je een les in handen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Naast een introductie tot klimaatadaptatie en een werkblad gaan ze vooral wat maken. Met een mini TonTuin ervaren de deelnemers aan den lijve wat cappillaire werking is, hoe je materiaal kan upcyclen en wat er nodig is voor een zaadje om te ontkiemen.


Geschikt voor leerlingen groep 7 en 8, VMBO groep 1 en 2. Niet alleen voor scholen, maar ook als doorlopende workshop op een beurs of festival. Als onderdeel van je kinderfeestje of buurtactiviteit. Je hoeft geen WaterLeiders in te huren, je geeft zelf je workshop aan je bezoekers en noem jezelf vanaf dan ook WaterLeider! Hoe? Doordat we de onderdelen en de instructie in 1 pakket naar je sturen!

Deze workshop is een samenwerking tussen WaterLeider Waterschap Hollandse Delta en Yuverta

#tontuin #waterleider #upcycle #klimaatadaptatie #educatie #kinderen #kids #activiteiten #workshop #DIY #circulair #water #tuinierenindevensterbank

Gerelateerde berichten