Afkoppelproject Het Loo krijgt vorm💙 👌 Eerder legden we al het #biobased groendak, deze week de tanks voor #regenwater in de grond en een #wadi. Het doel: 360m2 dakoppervlak zinvol inzetten en anders benutten van #hemelwater.💦 Voor de tuin🌱 en de buurtmoestuin. Het overschot gaat vertraagd de bodem in. Ook fijn voor funderingspalen… bijna niks gaat nog het riool in, alleen als dak, tanks en wadi verzadigd zijn.

Dit is een project op initiatief van de bewoners Schoonderloostraat Rotterdam en wordt uitgevoerd door WaterLeider De groenblauwe beweging. Voor de stad. het ontwerp én de uitvoering was een hechte samenwerking tussen bewoners, gemeente en Team WaterLeider met o.a. Seimen, Nedertwee Leliman Gideon Bergmans Tijs van Ruth Rotterdams Weerwoordondersteunt deze buurtactie, geen wonder want dit is een voorbeeld van klimaatadaptatie door en voor bewoners dat anderen inspireert en motiveert. Ook een voorbeeldproject voor de #regenwateralliantie in oprichting. Verhuurder Woonbron support.

#water #regenwater #waterleider #team #beweging #stadsnatuur #workshop #bewustwording #waterbasis #Rotterdam #Amsterdam #Utrecht #Haarlem #Zwolle #Groningen #Tilburg #Eindhoven #leiden

Wadi DIY
Regenwatertank van 7.500 liter

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
LinkedIn
Instagram