Achtergrondinfo

Dit is een initiatief van WaterLeider en ontwikkeld in samenwerking met Yuverta en Hollandse Delta. We bundelen met deze samenwerking kennis en ervaring om zo een educatieve workshop samen te stellen die de komende decennia mee kan!

verrijkt elke stad voor mens, dier en plant. 

WaterLeider deelt kennis om de groene transitie te versnellen. WaterLeider bestaat uit een dynamische groep van zo´n 25 groene doeners, waterweters en ecologisch denkers. De leden realiseren projecten in wisselend groepsverband. Hoofddoel is het vergroten van bewustzijn over anders en beter watergebruik in de stad. Daarbij zijn toegevoegd groen en ondersteunen van de biodiversiteit minstens even belangrijk.

Andere workshops: Afvalstroom (spelend leren met een waterbaan). TonTuin maken (werk samen in een groep en neem je je eigen ton mee naar huis) 5 minute craft gieter (gieter van afval) en regenton aansluiten (voor je eigen buurtactie).

>> meer info
Educatie voor waterbewuste jongeren, nu en in de toekomst
 

  Al jaren is educatie een vast onderdeel van het werk van waterschap Hollandse Delta.    
  Van eenmalige projecten tot langlopende samenwerkingen, vanuit verschillende   
  afdelingen, op diverse onderwijsniveaus en met uiteenlopende partners. We dragen bij 
  aan toekomstgericht, actueel en inspirerend groenblauw onderwijs op alle niveaus.

Educatie is de manier om jongeren te betrekken bij wat we doen en om hun waterbewustzijn te vergroten. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling naar waterbewuste inwoners met oog voor mens, milieu en maatschappij. En niet onbelangrijk: we enthousiasmeren ze voor een carrière in de watersector! 

>> meer info op www.wshd.nl
De doeners die het maken 
Bij Yuverta ontwikkel je jezelf en werk je met thema’s die er toe doen. Zoals water.


Yuverta heeft 53 vmbo en mbo scholen door het hele land. Deze opleiding is duurzaam, innovatief, betrokken en ondernemend. Verschillende locaties bieden het vmbo keuzevak water aan en er is een mbo-opleiding richting watermanagement. In Dordrecht komt alle kennis rondom water samen in de blauwe hotspot.

`In de TonTuin les enthousiasmeren wij leerlingen om zich verder te verdiepen in thema's rondom water en klimaatverandering. De reacties van leerlingen en docenten zijn heel positief!

>> meer info op www.yuverta.nl